Carinik upao u gastarbajtersku kuću i počeo da trpa u torbu 106.000 evra: Tada je došla policija i uhapsila ga, a sada je osuđen

Carinik je bio odlično opremljen: imao je fantomku na glavi, rukavice, pribor za obijanje a pored njega je bila torba u koju je trpao pare. D o našeg dolaska uspeo je da u torbu ubaci 106.000 evra –kazali su nadležni tada

  • 7

Negotinac Boško V.(54), zaposlen u Upravi carina, koji je početkom prošlog meseca uhapšen baš u momentu dok je pljačkao jednu gastarbajtersku kuću u Negotinu i u torbu trpao 106.000 evra, nagodio se sa tužilaštvom i osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora.

Osuđeni Negotinac je dobio i kaznu, sporazumom kada je priznao da je kriv, da uplati 500.000 dinara u humanitarne svrhe, što je on i učinio. Porodici koju je opljačkao vratio je svih 106.000 evra.

Da podsetimo, njegovo hapšenje je podsećalo je na film, ali – crtani. On je 8.decembra prošle godine oko 22 sata uhapšen u tuđoj, praznoj kući u Negotinu, baš u momentu dok je u torbu trpao devize! Zabezeknut je gledao u policiju, ali i oni u njega kada su videli da je u torbi nabacao ni manje ni više nego – 106.000 evra.

Da ova nesvakidašnja priča bude još više "zabiberena", pljačkaš je niko drugi nego rukovodilac Carinske službe u Majdanpeku.

- Kuća koja je opljačkana je prazna, baba i deda žive u staračkom domu, a inače su devizni penzioneri. Šokirali smo se kada su nam kazali da su u kući imali 200.000 evra! Što nisu stavili novac u banci, i zbog čega čuvaju tolike pare, to nismo pitali iako nas je baš kopkalo - saznajemo nezvanično od policije.

- Nas su telefonom obavestile komšije da ’’nešto mrda oko kuće’’. Odmah je otišla patrola i kao u nekoj komediji zatekla pljačkaša bukvalno kako u torbu trpa novac.

Carinik je bio odlično opremljen: imao je fantomku na glavi, rukavice, pribor za obijanje a pored njega je bila torba u koju je trpao pare. D o našeg dolaska uspeo je da u torbu ubaci 106.000 evra –kazali su nadležni tada.

Carinik Boško V. je već znao koliko para ima u kući, a životni splet okolnosti mu je to omogućio.

- Boško ima u svom posedu jednu preveliku kuću u selu Miloševo. On je tu kućerinu iznajmio ljudima koji su u njoj otvorili starački dom. Na ime kirije Boške je mesečno uzimao čak 1.000 evra. Vlasnici opljačkane kuće, baba i deda, žive baš u tom staračkom domu. Boško se sa njima sprijateljio kad je načuo da su gastarbajteri u penziji i mic po mic, sve je iz njih ’’iščupao’’ – saznajemo nezvanično.

Do izricanja presude, carinik Boško je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom.

(Z.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    22. januar 2019 | 14:17

    Uhvace na delu a dogovorio se sa sudijom i naravno veoma smesna i mizerna kazna,dokle god je tako,bice kriminalaca,lopova i ostalog.

  • Slavko

    22. januar 2019 | 13:42

    Kazna će mu biti jedan vid usavršavanja.

  • Mara

    22. januar 2019 | 13:56

    Ovi stari ljudi sami.navlace muku na sebe, svi nesto guce pare u kuci da ih banke ne opljackaju a to sto ih redovno neko ubije zbog para to nije vazno bitno pare da sacuvaju.😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA