Težak zadatak novog tužioca u slučaju ubistva Jelene Marjanović: Ovih 5 stvari moraju ponovo da se češljaju

Apelacioni sud ukazao je na greške nastale u prethodnoj istrazi

  • 15
Zoran Marjanovic, Jelena Marjanovic, nocne more

Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Minimalno pet koraka moraće u narednom periodu da načini tužilac koji je preuzeo slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović.

Kako piše "Blic" novi tužilac u slučaju Marjanovića imaće težak zadatak - da ispravi greške nastale u prethodnoj istrazi, a na koje je ukazao Apelacioni sud, vraćajući optužnicu protiv Zorana Marjanovića na dopunu. Apelacioni sud ukazao je tada na to da nova istraga protiv Marjanovića mora da odgovori na pet ključnih stvari koje će ukazati i odgovoriti na nejasnoće koje je prethodna optužnica imala.

S tim u vezi, novi tužilac imaće pune ruke posla: da utvrdi detalje vezane za veštačenje mobilnih telefona Marjanovića i svih na nasipu, ali i DNK tragove sa rana na rukama Marjanovića...

1. KAMERE

Foto: pixabay.com

Kako stoji u odluci Apelacionog suda, a u šta je "Blic" imao uvid, potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući na Putu za Crvenku - odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

"To veštačiti sa posebnim ukazivanjem na to da u spisima predmeta postoji slika monitora koja u donjem delu ekrana po sredini pokazuje u kom pravcu gleda kamera, a sa koje nije veštačen video-zapis, a što je u daljem toku postupka neophodno obaviti" stoji u odluci suda.

2. DNK

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke s ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku pevačicinog tela.

- Navedeni materijal nije otvaran ni veštačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK veštačenje radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu s ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene - stoji u nalogu za dopunu optužnice.

3. KRV

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici Biološkog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sedišta "mercedesa" pripada Jeleni, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi.

"Međutim, u fazi istrage nije obavljeno veštačenje navedenog traga, odnosno nije navedeno na koji način je on mogao nastati i koja je njegova starost, o čemu se veštaci odgovarajuće struke nisu izjašnjavali" zaključuju u Apelacionom sudu.

4. ZORANOV TELEFON

Foto: Tanjug / AP

Apelacioni sud u obrazloženju navodi da je neophodno da se u daljem toku postupka obavi dopunsko veštačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.

- U tom veštačenju bi se veštak izjasnio na koji način mreža detektuje isključenje telefona, odnosno da se na jasan način utvrdi na bazi čega je utvrđeno da je okrivljeni svesno isključio telefon - kaže Apelacioni sud.

5. SVEDOCI

Apelacioni sud je naložio da je neophodno putem veštaka iz oblasti telekomunikacija obaviti prostorno i vremensko veštačenje kretanja mobilnog telefona svedoka Milana R., koji se u trenutku ubistva pevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samos

    23. januar 2019 | 07:52

    Ako do sada niste u srbiji pronašli pravog marijaninog ubicu, kako ćete na kosovu pronaći ubicu olivera ivanovića??????

  • Pakistanac

    23. januar 2019 | 07:01

    Ponovo radi bioskop!

  • WILSON

    23. januar 2019 | 09:06

    A tog predhodnog treba u zatvor...Pa nek i tamo pravi propuste,da je njegovo dete bili ih pravio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA