Slučaj malog Radenka mogao bi da bude vraćen na početak zbog promene sudije: Otac preminulog dečaka sumnja da nešto nije u redu

Posle više od dve godine otezanja ne vidi se kraj ovom suđenju

  • 3

Suđenje ortopedu Dobrivoju Bojaniću i drugim lekarima odgovornim za smrt malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Lonice moglo bi značajno da se otegne ili čak da počne ispočetka zbog promene sudije.

Slučaj koji se odugovlači još od oktobra 2016. godine kada je dečak preminuo jer mu se zbog pogrešnog lečenja inficirala rana na polomljenoj podlaktici, umesto sudije Osnovnog suda u Šapcu Mirjane Pajtić preuzela je njena koleginica Tatjana Ilić. Pre toga, suđenje je već jednom premešteno iz Loznice u Šabac, jer su sve sudije u Loznici bile u bliskim odnosima sa doktorom Bojanićem.

Prema rečima našeg sagovornika, promena sudije bi mogla da odloži donošenje presude.

Radenko Nikodinović; Foto: Privatna arhiva

- Ovaj slučaj je trebalo da bude zaključen u februaru, ali je sudija Mirjana Pajtić iznenada premenštena u Viši sud. Njena koleginica sada mora dodatno da se upozna sa svim detaljima dosadašnjeg suđenja, a može da odluči i da ceo proces počne ispočetka. U svakom slučaju, zbog promene sudije izgubiće se na vremenu, pa se posle više od dve godine otezanja ne vidi kraj ovom suđenju - kaže sagovornik "Informera".

Sličnog mišljenja je i Radenkov otac Milan Nikodinović.

- Sudija Pajtić nas je prošlom ročištu obavestila da ide u Višu sud, ali da će ostati da završi ovaj predmet, jer nam je ostalo još samo dva-tri ročišta do konačne presude. Ova odluka me je šokirala i izazvala ogromnu sumnju da ovde neke stvari "smrde". Jasno je da neko ne želi da se ovaj slučaj završi i da krivci budu kažnjeni. Iskreno se nadam da suđenje neće krenuti ispočetka , to bi me dotuklo - očajan je Nikodinović.

Ni danas se njegovi najbliži nisu oporavili; Foto: e-stock.us

MENJANJE SUDIJA DOZVOLJENO 

U Osnovnom sudu u Šapcu potvrdili su za Infromer da je došlo do promene sudija na slučaju Radenka Nikodinovića iz lozničkog sela Kozjak i da je to razlog zbog kojeg je došlo do odlaganja zakazanog ročišta.

- Dosadašnji sudija Mirjana Pajtić, koja je vodila ovaj slučaj, dobila je premeštaj na godinu dana u Viši sud i sve njene predmete, uključujući i predmet Radenka, dobila je sudija Osnovnog suda u Šapcu, Tatjana Ilić. To je jedini razlog zašto je došlo do promene - poručili su u šabačkom sudu.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    24. januar 2019 | 10:24

    Kako ne uzeti pravdu u svoje ruke?

  • nova godina miman. 👍

    24. januar 2019 | 11:33

    Sram da ich bude.Nadam se da i oni imaju decu.I sudije i lekari isvi drugi koji tako olako izigravaju Gospoda Boga.

  • kopač kontejnera

    28. januar 2019 | 10:19

    Ne znam šta u zakonu znači "pogrešno lečenje". Slučaj ne zastareva 20 godina, pa će pravda biti dostižna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA