Novi detalji pokušaja ubistva advokata u Novom Sadu: Napadač sa pištoljem i žrtva se poznaju od ranije, prvo mu isekao gume

Ceo incident se dogodio pred brojnim svedocima, komšijama i članovima porodice advokata Travice

  • 6

Novosadski advokat Branislav Travica koji je bio napadnut u subotu 26. januara na putu u blizini svoje vikendice u Sremskoj Kamenici, ispričao je da mu je napadač R.B. prišao sa leđa naoružan pištoljem i pucao u njega. Međutim u cevi nije bilo metka. Žrtva je, takođe, rekla da napadača zna od ranije.

Kad je napadač R.B. ponovo repetirao pištolj u nameri da opet puca, Travica ga je uhvatio za ruku, razoružao i savladao.

Ceo incident se dogodio pred brojnim svedocima, komšijama i članovima porodice advokata Travice.

Advokat napominje da sa napadačem nikad nije bio u sukobu, a da ga je u subotu napao optužujući ga da brani mafiju.

Novosadski advokat je još ispričao da je naknadno otkrio da mu je isti čovek isekao gume na automobilu parkiranom blizu mesta napada.

Kad je napadač R.B. ponovo repetirao pištolj u nameri da opet puca, Travica ga je uhvatio za ruku, razoružao i savladao Foto-ilustracija: pixabay.com

Kako se saznaje u policiji, R.B. osumnjičen je za ugrožavanje bezbednosti i nelegalno nošenje oružja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izveden na saslušanje. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog incidenta.

NAPADI NA ADVOKATE SVE ČEŠĆI I TEŽI, DRŽAVA HITNO DA REAGUJE

Advokatska komora Vojvodine (AKV) najoštrije je osudila napad na advokata Branislava Travicu.

"Tražimo da se postupak protiv osumnjičenog hitno sprovede, a da državni organi preduzmu sve raspoložive mere radi preventivnog delovanja i zaštite advokata kao dela pravosuđa Republike Srbije", navode u AKV.

Kako dodaju, napadi na advokate sve su češći i sve teži, a mnogi slučajevi još nisu razrešeni.

"Država mora ozbiljniije da pristupi porastom broja napada na advokate i rasvetljavanjem slučajeva, jer je napad na advokate napad na pravosuđe", zaključuju u Advokatskoj komori Vojvodine.

Advokatska komora Vojvodine (AKV) najoštrije je osudila napad na advokata Branislava Travicu Foto: Foter/Flickr/SalFalko

U POSLEDNJIH ŠEST MESECI DVA NAPADA

U poslednjih šest meseci u Novom Sadu su napadnuta još dva novosadska advokata. U novembru 2018. godine Dragan Miljenović je zadobio teške telesne povrede prilikom napada na njegovu porodicu 11. novembra, u Novom Sadu.

On je istakao da su ga bez razloga i povoda napali "huligani iz sveta fudbala".

Takođe, početkom septembra prošle godine napadnuta je novosadska advokatica Enike Veg, i to u zgradi novosadskog suda.

VIDEO: Kada će biti promenjen Ustav i da li će se referendum o Kosovu poklopiti sa tim: Kuburović o ključnim promenama u pravosuđu, napadima na advokate i slučaju Sare Vidak

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    27. januar 2019 | 22:24

    A nasi advokati, naivni kao madjarske sobarice... pako brani sav taj olos i mafiju, ako ne oni? Kompletno sudstvo i pravni sistem su rak rana ove zemlje. Reforme u pravosudju i to pocevsi od legla u kojem se akteri skoluju, a to du pravni fakulteti.

  • Ko bi reko

    27. januar 2019 | 21:56

    A zapita li se neko zasto su sve cesci napadi na advokate?Vise me cudi sto nisu i na tuzioce i sudije.Mnogo zla nanose postenom svetu i ne plase se nikoga kao da ne znaju da je ocajan covek u stanju svasta da uradi ako ne i gore nego kriminalci koji ih ucenjuju ili podkupljuju.

  • jablan

    28. januar 2019 | 14:50

    Država da hitno i bez uslovio stane u odbranu običnog čoveka i svih poštenih građana ove nam Srbije od advokata i sudaca jer inače neće biti dobro za sve nas !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA