Zakopao telo snaje u šumi, pa pobegao u Italiju i zlostavljao decu: Ubicu-pedofila otkrili su posle 17 godina, preti mu 40 godina robije

Telo snajke je zakopao u park-šumi Kraljevica u Zaječaru, a potom živeo i radio u Italiji, gde ga je policija uhapsila i osudila za bludničenje nad decom

  • 5

Zaječarsko Više javno tužilaštvo zatražilo je danas da se Predragu Džoniću (56), koji je optužen za teško ubistvo svoje nesuđene snaje Slavice Manić u oktobru 2000. godine, izrekne maksimalna kazna zatvora od 40 godina.

Predrag Džonić (54) uhapšen je 17 godina posle zverskog ubistva Slavice Manić iz Zaječara, čime je ovaj monstrouzni zločin konačno rasvetljen.

Do tada se nije moglo ni naslutiti ko bi i zašto ubio ovu ženu, sve dok Džonić nije rekao da je nesuđenoj snaji kamenom razbio glavu. Navodno, usmrtio je Slavicu jer je umislio da mu je ona zapalila kuću. Nakon toga, njeno telo je zakopao u park-šumi Kraljevica u Zaječaru, a potom otišao u inostranstvo.

Godinama je živeo i radio u Italiji, a onda ga je tamošnja policija uhapsila i osudila za bludničenje nad decom. Odslužio je zatvorsku kaznu, a potom su ga italijanske vlasti deportovale u Srbiju.

Tada nastaje razrešenje zločina iz 2000. godine.

Istog momenta kada je kročio na tlo domovine, njegov DNK je poslat na proveru i poklopio se sa biološkim tragovima nađenim na mestu Kraljevica gde je pre 17 godina nađeno telo Slavice Manić.

Čim su se tragovi poklopili, Džoniću su ponovo stavljene lisice, a osumnjičen je za teško ubistvo. Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a na saslušanju je priznao zločin.

- Slavica Manić je bila devojka Džonićevog brata. Neposredno pre zločina Predrag Džonić je bio u Italiji. I dok je on bio u inostranstvu, izbio je požar u njegovoj kući. Predrag se vratio iz Italije i odmah optužio Slavicu da je ona odgovorna za vatrenu stihiju – kazali su tada istražni organi.

Predraga je progonila misao da je Slavica zapalila njegovu kuću, pa je odlučio da joj se osveti i ubije je.

Pretpostavka je da je to i učinio oktobra 2000. Usmrtio ju je brutalno, tako što joj je kamenom razbio glavu. Nesrećnu ženu je nekoliko puta udario i smrskao joj lobanju. Da bi prikrio zločin, njeno telo je zakopao na kraju grada. Posle zločina otputovao je u Italiju.

- Slavičin otac je prijavio njen nestanak i posle skoro jednomesečne potrage, 6. novembra 2000. nađeno je njeno telo. Na telu su nađeni i biološki tragovi ubice, ali oni se nisu poklapali ni sa čijim otiscima iz okoline žrtve. U međuvremenu, tokom istrage, došlo se do saznanja da Predrag nije bio baš blagonaklon prema Slavici, te da ju je možda on ubio, ali nije bilo materijalnih dokaza koji bi potkrepili sumnju – saznali su nadležni tada.

Osumnjičenom Džoniću u Zaječaru još živi otac, a u Italiji navodno ima suprugu i dete. U Italiji je, kako nezvanično saznajemo, radio je kao recepcionar.

Za teško ubistvo naš zakon predviđa kaznu od 30 do 40 godina zatvora.

Izricanje presude je zakazano za 5. februar.

(Z.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    28. januar 2019 | 15:47

    Sve ispod 40 god za ovog monstruma znacilo bi njegovo pomilovanje.

  • Zoran

    28. januar 2019 | 20:42

    Pre 17 godina ovaj gospodin je debelo platio da se slucaj skloni na stranuposto je bio jedan od osumnjicenih ali kao nije bilo dokaza e sada procesljati ko je u to vreme vodio slucaj pa advokati vrh policije sudstvo i ako su zivi sve njih pred sud za zataskavanje i prikrivanje ubitstva

  • Inspektor Radic

    28. januar 2019 | 17:27

    Cekaj nisu uporedili dnk sa njenim deckom a ubicinom bratom, Pa posle se pise dalje da se dnk nije poklapao nisakim iz njene blizine. Traljava policija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA