Babićevom vozaču pozlilo posle hapšenja: Preti mu 8 godina robije, bilo bi i više da je vozio pod dejstvom alkohola

Istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo "škoda" kretalo u trenutku saobraćajne nezgode

  • 73

Policija je uhapsila vozača automobila "škoda superb" Dejana S. (35), koji je učestvovao u teškom udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojem je jedna osoba poginula. Zoran Babić za "Blic" potvrdio da će podneti ostavku.

Vozač je juče ujutro priveden u Kazneno-popravni zavod u Nišu, u odeljenje zatvora namenjeno za policijsko zadržavanje, odakle će danas biti priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Dejan S. se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje se maksimalno može izreći kazna do osam godina zatvora, ukoliko se u krivičnom postupku dokaže njegova krivica. On, kako je utvrđeno, nije imao alkohola u krvi, što je potvrđeno alkotestiranjem, pa je tako izbegao najtežu kvalifikaciju za ovo krivično delo, kojim je zaprećeno do 12 godina robije.

Kako "Blic" saznaje, nakon privođenja u niški zatvor, vozaču je juče oko podneva pozlilo, zbog čega je pozvana Hitna pomoć. On se žalio na bolove pa je, kako nezvanično saznajemo, posle lekarskog pregleda iza rešetaka niške kaznione dobio injekciju.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov izjavio je juče da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču automobila marke "škoda" D. S. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je u četvrtak izazvao saobraćajnu nezgodu na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet zadobilo povrede.

Udes na naplatnoj rampi, Foto: Telegraf

On je rekao da su u udesu u na državnom putu I A reda, na naplatnoj stanici Doljevac u smeru ka Leskovcu, učestvovala tri vozila i da istragu u ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Arsov je objasnio da je do nezgode došlo kada se vozilo marke "škoda", koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Doljevac, već je udarilo u vozilo "opel astra", koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

- Od siline udara "opel astra" se pomerila napred i udarila u vozilo "folksvagen pasat", koje je takođe bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu - rekao je Arsov.

Prema njegovim rečima, istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo "škoda" kretalo u trenutku saobraćajne nezgode.

Dejan S. je "škodom" vozio direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, kada je oko 8.50 časova, verovatno zbog magle, ušao u poglešan kanal za naplatu putarine i naleteo na "opel" u kojem je stradala putnica Stanika Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca.

Jedna žena je poginula u nesreći, Foto: Telegraf

Babić je u udesu teško povređen, kao i putnica M. A., sestra nastradale žene, dok su vozač "opela" S. A., vozač "pasata" S. S. (64) i D. S. lakše povređeni.

Stanika se nalazila na zadnjem sedištu "opela" i od zadobijenih povreda preminula je na licu mesta. Babić je u sudaru zadobio otvoren prelom butne kosti i pršljena.

Inače, uhapšeni vozač nije zaposlen u "Koridorima", već se radi o vozaču firme "Trejs", jednog od podizvođača radova na Koridoru 10. Ista kompanija vlasnik je i pomenutog automobila "škoda superb". Zasad nema zvanične potvrde da li je pomenuto vozilo imalo blinkere koje smeju da koriste samo određene državne službe.

Babić: Jedan ljudski život je izgubljen, to je za mene dovoljno da više ne obavljam funkciju

"Izgubljen je jedan ljudski zivot. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku", izjavio je Babić za Tanjug.

Ostavka je "logičan potez"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je juče na TV Pinku da će Zoran Babić podneti ostavku na mesto direktora "Koridora" i više neće obavljati ovu funkciju.

- On nema ličnu odgovornost jer nije upravljao vozilom, ali uzevši u obzir da je u ovoj saobraćajnoj nezgodi došlo do smrtne posledice, čini mi se da je to logičan potez. Istraga se vodi i u ovom trenutku rade se sva neophodna veštačenja. Svakako da će sve biti dostupno javnosti, svaki deo te istrage jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo - kazao je Stefanović.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    2. februar 2019 | 13:11

    Nesreće se dešavaju,a u ovoj jedno lice je izgubilo život. Vozač je odgovoran i svestan je svoje krivice.

  • Dragan

    2. februar 2019 | 12:59

    Vozac Sode je ocigledno kriv i mora da odgovara.

  • Mika

    2. februar 2019 | 12:23

    Ovo je samo dokaz da je Srbija danas odgovorna drzava i da svako odgovara za svoje postupke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA