Frapantan izveštaj sudske medicine o krvavom obračunu u Beču: Roganović nije imao šanse, a Vilotijeviću je metak prošao kroz lobanju

Od napadača i dalje nema ni traga, a Vilotijević, kao i jedna treća osoba koja je sa njima bilo na ručku, nisu mogli da daju informacije o identitetu ubice

  • 3

Prvi izveštaj sudske medicine u Austriji, u slučaju ubistva Vladimira Roganovića (31) i ranjavanja Stefana Vilotijevića (23) pokazuje da je Vilotijević imao ogromnu sreću. 

Izveštaj pokazuje da je jedan metak, koji je nepoznati napadač ispalio 21. decembra u centru Beča, Vilotijevića je pogodio u glavu.

Taj metak je otvorio gornji deo lobanje, prošao kroz nju i udario u jednu kost, koja je projektil skrenula i nakon toga izašao iz glave.

Da je metak skrenuo samo milimetar u stranu Vilotijević, prema izveštaju lekara sudske medicine, ne bi preživeo napad. Pored toga je drugi projektil, koji je pogodio Vilotijevića u gornji deo tela, prošao kroz telo bez da je oštetio važne organe, niti arteriju.

Metak je prošao sa leve strane gornjeg dela trupa i izašao sa desne strane, probivši još i desnu ruku. Pritom su oštećeni živci tako da su ostale posledice po desnu ruku mladića - piše u izveštaju.

Ukupno gledano, konstatuju lekari, Vilotijević se nalazi u iznenađujuće dobrom zdravstvenom stanju.

U napadu je Roganović ubijen sa više hitaca na licu mesta.

Od napadača i dalje nema ni traga, a Vilotijević, kao i jedna treća osoba koja je sa njima bilo na ručku, nisu mogli da daju informacije o identitetu ubice.

Austrijska policija polazi od toga da se radi o obračunu mafije sa Balkana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA