≫ 

Babićev vozač pušten da se brani sa slobode

Sudija smatra da nema osnova za određivanje pritvora

  • 62
Nis, naplatna rampa, autoput, policija, uviđaj, saobraćajka, saobraćajna nesreca

Foto: Telegraf

Dejan S. (35), koji je 31. januara na autoputu Niš-Leskovac na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kom je smrtno stradala jedna, a povređene tri osobe, uključujući i sada već bivšeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, pušten je danas da se brani sa slobode.

On je danas oko 11 sati priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo koje je predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na nesaslušane svedoke.

Zoran Babić podneo je ostavku; Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Međutim, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu bio je stava da nema osnova za određivanje pritvora, pa je Beograđanin pušten da se brani sa slobode.

- Sudija je smatrao da ne postoji zakonski osnov za određivanje pritvora koji je predočilo tužilaštvo jer je osumnjičeni, s obzirom na to da je uhapšen dan posle nesreće, mogao izvršiti uticaj na svedoke da je imao takvu nameru. Sa druge strane, osim iskaza svedoka, postoji dovoljno materijalnih dokaza za rasvetljavanje činjeničnog stanja pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode - saopšteno je iz niškog Osnovnog suda.

Vatrogasci su morali da seku smrskano vozilo kako bi izvukli Stanikino telo; Foto: Telegraf

Do nezgode je došlo kada je vozač upravljajući "škodom superb", a u kojoj se nalazio Babić, promašio traku za elektronsku naplatu putarine i zabio se u "opel astru" čiji je vozač čekao da je plati gotovinski.

Tom prilikom poginula je Stanika Gligorijević (52) iz Knjaževačkog sela Debelica koja je bila na zadnjem sedištu, dok su teško povređeni njena sestra M.A. (54) suvozač u "opelu" a lakše povrede zadobio je i njen suprug S.A. (48) koji je upravljao vozilom.

Stanika je za sobom ostavila dva sina i supruga; Foto: Privatna arhiva

Lakše je povređen i S.S. vozač "folksvagen pasata" koji se nalazio ispred "opel astre".

Nakon hapšenja vozača, direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić je podneo ostavku na ovu funkciju.

Snimak trenutka kada se Babićev vozač zakucava u "opel astru".

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbenda

    2. februar 2019 | 18:19

    I pored izgubljenog zivota sud je odlucio da ga pusti, ako pobegne iz zemlje niko nista. Sramota od drzave, jadna li je.

  • Šofer

    2. februar 2019 | 18:20

    Nepravda!

  • ВИДИ ЧУДА.

    2. februar 2019 | 17:34

    НЕ ЗНАМ ЗАШТО, АЛИ НИСАМ ИЗНЕНАЂЕН.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA