≫ 

Ivan se hvalio da je 43 puta bio u zatvoru, a sad tvrdi da je nevin: Nisam izbo rukometnog trenera, to je uradio moj drug! Ja sam samo nosio letvu

Ivan je na saslušanju pred sudom istakao da je trenera samo jednom udario, te da nije imao nikakvo oružje kojim bi ga povredio.

  • 22

Aleksinčanin Ivan Konstantinović (22) optužen za pokušaj ubistva rukometnog trenera Nenada Đurića (37) negirao je danas navode optužbe i delo za koje je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna, pripisao svom drugu Aleksandru Miliću.

Konstantinović se tereti da je 13. septembra prošle godine oko 20.30 sati u dvorištu škole „Prota Stevan Dimitrijević“ pokušao da Đurića, koji je posle treninga u sportskoj hali krenuo kući, liši života. Kako navodi tužilaštvo, on je treneru preprečio put držeći nož u desnoj ruci i obrativši mu se rečima: Tu, si, gde ćeš sad? Zatim je zamahnuo ka levoj strani grudnog koša oštećenog, koji je uspeo da se izmakne pa je zadobio ubodnu ranu u levi deo grudi, koja je okarakterisana kao laka telesna povreda.

Ivan je na saslušanju pred sudom istakao da je trenera samo jednom udario, te da nije imao nikakvo oružje kojim bi ga povredio.

Rukometni trener; Foto: Telegraf

- Nenad se uhvatio u koštac sa Aleksandrom Milićem, pa sam ga ja jednom udario u potiljak da bih ih razdvojio. Nisam ga ja ubo nožem, već Aleksandar. Nakon toga sam uzeo neku letvu pa smo ja, Aleksandar i Marko Jovanović krenuli za njim, ali je on utrčao u sportsku halu pa smo pobegli – objasnio je Konstantinović i priznao da se nakon napada skrivao u Paraćinu gde ga je policija pronašla.

Isticao je da je motiv obračuna dugogodišnja netrpljivost između Nenada i njegove porodice koja je i ranije kulminirala fizičkim obračunima.

Ivan tvrdi da nije kriv; Foto: Facebook

- Đurić je poznat u Aleksincu kao MMA borac, napadao je mog oca, plašio sam se od njega. Bio sam uzrujan nakon napada, popio sam četiri tablete za smirenje da bih došao sebi – tvrdio je Konstantinović.

Međutim, Đurić je bio isključiv da mu je ubod nožem zadao Konstantinović.

Foto: Telegraf

- Tačno je da sam pre ovog događaja imao sukob sa Ivanovom porodicom, dok sa Aleksandrom Milićem nisam imao ništa. Te večeri mi je Ivan preprečio put sa nožem u ruci a spaslo me je to što sam se izmakao kada je zamahnuo prema meni. Jedan od napadača je bio i Ivanov brat, video sam kako izvlači palicu iz pojasa ali sam uspeo da pobegnem pre nego što je upotrebio. Utrčao sam u halu, tamo su mi dali peškir da zaustavim krvarenje i pružena mi je prva pomoć – objasnio je Nenad.

Dok je Nenad svedočio, Konstantinović je neprestano dobacivao optužujući ga da laže pa ga je sudija u više navrata opomenula. Inače, Ivan je u sudnicu uveden sa lisicama na nogama, koje mu nisu skidane do kraja glavnog pretresa, s obzirom na ispoljeno nepredvidivo ponašanje, što do sada nije bila praksa dovođenja pred sudiju ni višestrukih ubica.

Suđenje će biti nastavljeno 15. marta saslušanjem svedoka.

Podsetimo, u Aleksincu niko nije smeo da govori javno o ovoj porodici, ocu i sinu, kao i o grupi mladića, jer ih se svi plaše, pisali smo još tada kada se incident desio.

Meštani su u stalnom strahu, a da je taj strah opravdan govori i činjenica da je mladić u nekoliko navrata na društvenim mrežama postavljao preteće objave i slike, pa se čak i pohvalio kako ga je otac čak 43 puta "izvlačio iz zatvora".

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA