Subotičanka Jasna je ubijena ispred kuće u kojoj je živela: Komšije ništa nisu videle ni čule, ne zna se ni ko je pozvao policiju

Žena je ubijena, najverovatnije, pre sedam časova u petak pošto su komšije čule glasove i videle policiju da radi uviđaj u to vreme

  • 8

Jasna Matić (41) ubijena je u petak ujutru udarcem tupim predmetom u glavu ispred kuće u kojoj je živela u Subotici, u Dalmatinskoj ulici. Telo nesrećne žene ležalo je ispred kuće broj 23, u kojoj je živela kao podstanar, a prema rečima komšija "bila je lepa, kulturna i mirna žena".

U policiji i tužilaštvu potvrđuju ubistvo i kažu da je straga u toku.

- Još nema potencijalnog izvršioca. Žena je nađena mrtva, udarena tupim predmetom u predelu glave. Telo će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad – kaže za Blic izvor blizak istrazi.

Jasna je ubijena najverovatnije pre sedam časova u petak pošto su komšije čule glasove i videle policiju da radi uviđaj u to vreme.

Jasna Matić, Foto: Facebook

Ispred kuće u kojoj je živela još se nalazi velika lokva krvi. Komšije kažu da su u četvrtak uveče čule pucanj.

- Strašno je ovo što se dogodilo. Čuli smo pucanj posle 22 sata i jutros kada smo videli policiju mislili smo da je neko pucao u nju. Sinoć kad je puklo, mislili smo da neko baca petarde pa nismo reagovali, ali jutros kad sam otvorila kapiju forenzičari i policija su već bili ovde. U šoku sam i prestravljena - kaže uznemireno Jasnina prva komšinica.

LEPA I KULTURNA ŽENA

Ona je za Blic ispričala da je Jasnu ponekad sretala i da je imala lepo mišljenje o njoj.

- Radila je u fabrici "Pionir", koliko znam. Bila je lepa žena, kulturna i prijatna. Živela je u ovoj kući kao podstanar oko godinu dana, možda malo više... Ne znam detalje njenog privatnog života, ali kako čujem imala je jedno dete i bila je u vanbračnoj zajednici sa muškarcem. Ali nikada nisam videla ni dete, ni muškarca sa njom. Mislim da je sama živela u kući ispred koje je ubijena – priča starija Subotičanka i dodaje da nikada nisu čuli galamu ili svađu iz njene kuće.

Nezvanično, sumnja se da je ubijena tupim delom sekire ili možda čekićem, ali to tek treba da dokaže istraga i obdukcija.

Sumnja se da je Jasna Matić ubijena tupim delom sekire ili možda čekićem, Foto-ilustracija: pixabay.com

- U poslednje vreme je bila bolešljiva. Nije radila nekoliko meseci zbog problema sa zdravljem, mislim da su pluća bila u pitanju. Ali se ponovo vratila na posao i sinoć je radila drugu smenu. Kada smo jutros čuli šta se dogodilo, povezali smo ubistvo sa pucnjem koji smo sinoć čuli. Pomislili smo da je ubijena kada se vraćala sa posla. Međutim, nije tako, kažu da joj je glava smrskana udarcem nekakvim tupim predmetom – priča komšinica koja je Jasnu viđala u prolazu i ponekad porazgovarala sa njom.

U POLA 4 NA POSAO

Komšija Nedžmin Saletović kaže da je rano jutros išao na posao, ali da na ulici nije video ništa.

- Išao sam u pola 4 jutros na posao. Zvao sam taksi i taksista se baš okrenuo ispred kuće gde je ona ubijena. Ništa tada nismo videli. Nije bilo nikoga i ničega na ulici. I ja sam čuo pucanj sinoć, mislim oko 21.30 sati – kaže on.

Zvanično još nije poznato ko je zvao policiju na mesto ubistva. Dok pojedinci tvrde da je to učinio neko od komšija iz Dalmatinske ulice, kruži i informacija da je to učinio njen partner.

VIDEO: U centru Beograda pronađeno beživotno telo muškarca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    9. februar 2019 | 02:10

    Е,Суботичани...и да су видели ко је убио,никада неће рећи...чудан свет,гледали су како нам краду имовину,и ћутали...лош свет.

  • Anka

    9. februar 2019 | 08:55

    Po obicaju ubicu nece naci

  • Јасмина

    9. februar 2019 | 09:46

    То се може десити било где.Саучешће породици.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA