≫ 

"On je sklon silovanju i ubistvima i ne kaje se": Osumnjičeni Delibašić veruje da može da preokrene celo suđenje

Kako je naveo Delibašić, ovo veštačenje radili su lekari iz Laze Lazarević, ali nije hteo da navede za koji tačno postupak

  • 1

Suđenje Milošu Delibašiću, Saši Cvetanoviću, Goranu Bojaniću i Milošu Vojnoviću, koji su članovi kriminalne grupe optužene za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, u centru Beograda u aprilu 2013. godine, kao i likvidaciju Miloša Vidakovića u julu iste godine u Budvi, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu.

Podsećamo, tokom jučerašnjeg ročišta došlo je do sukoba Delibašića i Smilje Šćepanović, majke Miloša Vojnovića. Ona je u svom svedočenju priznala da je pomagala u skrivanju dokaza tako što je očistila stan posle otmice Katića i da joj je Delibašić za to dao 500 evra. On joj je čak, na početku suđenja, rekao da se bavila prostitucijom u Italiji, kao i da je njen pokojni muž znao za to.

Sud je danas izvodio dokaze, odbio sve predloge za izvođenje novih, kako one predloge koje je izneo Miloš Delibašić tako i one koje je izneo Miloš Vojnović.

Završne reči zakazane su za 11. i 12. mart; Foto: Tanjug/AP

Nakon toga Delibašić je zatražio reč:

- Došao sam jutros do dokumenta koji dokazuje da je psihijatrijsko veštačenje Vojnovića bilo naručeno, kako bi se on prikazao kao jedno divno, bezgrešno dete. Ali u veštačenju iz jednog drugog postupka koji se vodi protiv njega jasno piše da je on psihosomatska ličnost, da ne oseća nikakvo kajanje zbog počinjenih zločina, da je sklon silovanju i ubistvima - rekao je Delibašić.

Kako je naveo, ovo veštačenje radili su lekari sa klinike "Laza Lazarević", ali nije hteo da navede za koji tačno postupak.

- Hoću samo da znate da su u laži kratke noge i da laž ne može večito da se prikriva, kad-tad sve izađe na videlo - zaključio je Delibašić.

On je potom sudiji i veću najavio da će uskoro ovo priložiti kao dokaz, kao i ostale dokumente koje će pribaviti.

Završne reči za ovaj postupak zakazane su za 11. i 12. mart u Specijalnom sudu.

VIDEO: Kako se odbraniti od silovatelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • desko

    14. februar 2019 | 15:52

    Delija kako si? Cekas Luka da izadje da se sam zakopas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA