≫ 

Ima i odraslu ćerku, uvek je bio pažljiv: Potresena majka višestrukog silovatelja iz Novog Sada otkrila detalje iz života Pikasa

Pohađao je novosadsku školu "Milan Petrović" za decu i omladinu ometenu u razvoju, a kasnije je završio zanat za bravara. Trenirao je i karate, družio se s momcima iz kraja, kaže Danica Murgaški

  • 5

- Najviše bih volela da mog Duška smeste u bolnicu, na lečenje. Odmalena je veoma bolestan - kaže Danica Murgaški (80), majka Dušana Murgaškog zvanog Pikaso (60), višestrukog silovatelja i povratnika. On je iza rešetaka proveo četvrt veka, a od nedelje je ponovo osumnjičen, ovog puta za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Murgaški, koji se sa izdržavanja treće po redu zatvorske kazne zbog silovanja vratio početkom decembra prošle godine, uhapšen je u nedelju uveče jer je nožem nasrnuo na Marijanu Č. (44), radnicu Centra za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine, i povredio je. On je, prethodno, kolima Hitne pomoći dovezen na trežnjenje, s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju.

- Čula sam za incident. Sigurno nije u redu to što je uradio, ali verujem da nije imao nameru. Zato smatram da mu je neophodno lečenje - kaže vidno uznemirena Danica.

Danica kaže daje njen sin odmalena teško bolestan od epilepsije. Pohađao je novosadsku školu "Milan Petrović" za decu i omladinu ometenu u razvoju, a kasnije je završio zanat za bravara.

Trenirao je i karate, družio se s momcima iz kraja...

- Počeo je da radi fizičke poslove i nadala sam se da će sve biti u redu. Teško mi je palo to što je u zatvoru proveo tolike godine. Bio je Duško oženjen, ima ćerku, već veliku. Nažalost, nismo u kontaktu, jer njih dve žive u Makedoniji. Inače, on je prema meni uvek pažljiv - nastavlja Danica.

Murgaški će u utorak biti saslušan u tužilaštvu, nakon čega će se odlučivati o eventualnom pritvoru.

IZBO SAM JE JER ME JE IZNERVIRALA

Bio sam u Urgentnom centru na trežnjenju, a kad sam izašao iz bolnice, video sam ljude u uniformi. Mislio sam da će oni mene da jure, pa sam prvo uleteo u zgradu, a potom i u lift. Hteo sam da se sakrijem. U liftu je bila neka žena. Drsko mi je rekla: "Šta ćeš ti u ovom liftu, ovo je lift za radnike." Jako me je iznervirala i izvadio sam nož - navodno je rekao Pikaso na saslušanju u policiji.

KUĆNO LEČENjE

Napadnuta radnica Kliničkog centra Vojvodine Marijana Č. (44) zadobila je višestruke povrede.

- Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada puštena je na kućno lečenje - saopštio je KCV.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA