≫ 

Lekari su cele noći bili uz majku čiji se sin ubio zbog ocena, plaše se da ne izgubi i nerođenu bebu: Danas je sahrana dečaka iz Medveđe

Policija je isto dežurala kod njihove kuće u strahu da otac možda ne naudi sebi, priča predsednik mesne zajednice

  • 23

Dečak N.M. (12), koji je u ponedeljak uveče pucao sebi u usta očevim pištoljem, danas će u 13 sati biti sahranjen na lokalnom groblju u selu Negosavlje kod Medveđe. Na poslednji ispraćaj doći će celo selo i svi koji su roditelje i malenog dečaka poznavali.

- Ne pamtimo da se takvo samoubistvo ovde ikada desilo! Nikad nije bilo da jedno dete tako sebi oduzme život. Celo selo zavijeno je u crno - priča Dragi Filipović, predsednik mesne zajednice Medveđa.

Da li će pop držati opelo, s obzirom na to da je u pitanju samoubistvo, Filipović nije znao da kaže, ali pretpostavlja da hoće, jer je reč o jednom detetu.

Dečakovi roditelji psihički su, dodaje Filipović, jako loše i ne mogu da poveruju da se ovakva tragedija zasita dogodila.

- Majka je u sedmom mesecu trudnoće. Lekari su cele noći bili uz nju jer se plaše da ne ostane i bez još nerođene bebe. Policija je isto dežurala kod njihove kuće u strahu da otac možda ne naudi sebi. Užas, užas kakva je targedija zadesila porodicu - kaže predsednik mesne zajednice.

Svi kažu da je bio razdragano dete, Foto: Facebook/Sandra Marković

Podsetimo, dečak je u oproštajnom pismu naveo da se ubio zbog loših ocena na prvom polugodištu šestog razreda. Kako saznajemo, dečak je bio sam u kući, kada je obio orman u kojem otac drži pištolj za koji je imao dozvolu.

MAJKA PALA U DVORIŠTU I ZAPOMAGALA

Dečakova majka S. M., koja je sedmom mesecu trudnoće u vreme tragedije bila je kod komšija, dok je otac S. M. bio u šumi na seči drva.

- Kada je čula šta se desilo, pala je u dvorištu i zapomagala. Komšije nisu mogle da je smire. Svi su se plašili da ne pobaci od šoka u kojem se našla. Ocu su tek kasnije, po povratku iz šume, rekli šta se desilo - kažu komšije.

Oni navode da se dečak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susednog sela gde su kupili imanje. Majka je sa svojima izbegla iz Hrvatske i nastanila se u Srbiji gde je i upoznala dečakovog oca.

- Mnogo su fina porodica. Svi smo iznenađeni šta se desilo. Dečak je baš dan pre bio na igralištu u selu. Video sam ga. To je mirno, dobro, pametno dete. Pa, gde zbog ocena da se ubiješ?! - ne može da se načudi jedan od komšija.

VIDEO: Ispovest devojke koja je pokušala da se ubije

(M. L./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    13. februar 2019 | 10:50

    Dragi sine,svaki roditelj voli svoje cedo isto.Praznina koja ostaje za tobom je nenadoknadiva.Tvoje godine,pubertet to nisu prepoznali.Neka te andjeli cuvaju.

  • dusko

    13. februar 2019 | 11:56

    Spokoj duse dete drago. Laka ti zemlja. Bog da ti dusu prosti. Pomiluj ga Boze da ode sa Andjelima....Saucesce porodici.

  • dmgm

    13. februar 2019 | 12:35

    Dete ne cine ocene! Ja kao roditelj prvenstveno najbolje zelim za svoje dete. Normalno, zivot tece laske za roditelje i za dete ako ono ima dobre ocene! Ali to nije sve. Moji sinovi znaju, bez obzira na sve, da ja njih volim i dalje bez granica, iako donesu nekad 1, 2 ili 3!Dete nije ocena! Svaki roditelj mora to dete da nauci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA