Dečak koji je stradao u požaru kod Inđije vrištao i dozivao upomoć, a kada mu je baka rekla da skoči, on je zavapio: "Ne mogu, gore mi noge"

Kod jednog od dečaka su pronađene šibice, pa se sumnja da su dečaci u štali njima izazvali požar

  • 7

Devetogodišnji Pavle B. iz sela Ljukovo kod Inđije izgubio je danas život u požaru koji je zahvatio štalu u kojoj se igrao sa dvojicom mlađe braće i jednim drugom.

U požaru koji je izbio oko podneva u Ulici 1. novembra u jednoj porodičnoj kući u Ljukovu kod Inđije nastradao je dečak od devet godina, potvrđeno iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici. Do velikog požara je došlo u ekonomskom delu dvorišta, u štali gde se nekoliko mališana igralo.

Kako saznajemo, Pavle je oko podneva otišao u štalu sa dvojicom braće, uzrasta od sedam i pet godina, i jednim drugarom (7) iz komšiluka, koji je došao kod bake iz Beograda. Naime, kako su ispričale potresene komšije, dečaci su se ujutru igrali na ulici i ispred kuće, a potom i na senjaku iznad štale. U jednom trenutku vatra je počela da bukti u štali.

Dečaci koji su bili sa Pavlom istog trenutka sišli su sa štale i krenuli da dozivaju pomoć. Međutim, u tom trenutku roditelji trojice dečaka bili su na poslu i u njihovoj porodičnoj kući nije bilo nikoga osim bake Mire, koja ih je čuvala. Baka i komšije čuli su dozivanje mališana i istog trenutka došli do štale i uspeli se na merdevine sa spoljne strane. Mira se pela ka dečaku, koji je vrištao i dozivao je u pomoć kroz gusti dim i vatru.

- Ona je rekla dečaku „Pavle, baci balu i skoči na nju“, a on joj je plačnim glasom odgovorio „Ne mogu, baba, gore mi noge“. Te reči nam još odzvanjaju u ušima... Jadno dete kako je nastradalo... - pričaju komšije koje su takođe pritrčale u pomoć.

Vatrogasci su zatekli beživotno telo dečaka, Foto: Marko Jovanović

Trenutak kasnije, plamen je u potpunosti zahvatio dečaka i proširio se na visinu od deset metara i dečak je propao. Komšije koje su videle buktinju otišle su do svojih kuća i napunili kante vodom, sa kojima su pokušali da ugase stihiju dok ne dođu vatrogasci. Međutim, bezuspešno. Prema njihovim rečima, vatra je ugašena u potpunosti kada su došli vatrogasci, koji su pronašli beživotno telo dečaka.

Celo selo Ljukovo je u neverici nakon strašne tragedije koja se dogodila. Pavlovi roditelji, slomljeni od tuge, juče nisu bili u stanju da razgovaraju o nemilom događaju, kao ni ostatak familije.

Braća nastradalog dečaka, koja su prisustvovali tragediji, kako nam je rečeno, odvezeni su kod rodbine kako ih ne bi dodatno potreslo izjavljivanje saučešća u njihovom domu. Po druga koji je bio sa njima odmah nakon tragedije došli su roditelji koji su ga odvezli nazad kući u Beograd.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon požara, kod jednog od dečaka su pronađene šibice, te se sumnja da su se dečaci u štali igrali šibicama, od kojih je jedna zapalila seno i dovela do nezapamćene tragedije. Šta je tačan uzrok nesreće pokazaće dalja istraga.

Telo nesrećnog dečaka prevezeno je na Institut za sudsku medicinu, a obdukcija će pokazati koji je uzrok smrti.

Inspektori su razgovarali sa roditeljima nastradalog dečaka i očevicima i ljudima koji su pokušali da spasu život mališana.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. februar 2019 | 20:49

    Vrlo potresna situacija , jbm sta je zivot !taj razgovor babe i unuka u tim trenucima je srceparajuci i nikog normalnog nemoze ostaviti ravnodusnim za tim detetom😢

  • toyi

    18. februar 2019 | 21:53

    Joj tugo moja pa nemoze vise srce da izdrzi ove tuzne vijesti!Samo jedno pitanje zasto sve ovo ide u haos tuga tuga Pocivaj u raju sa andjelima

  • Alex

    18. februar 2019 | 21:56

    Deca na selima su pustena ceo dan napolje, bez ikakve kontrole rade sta hoce i gde hoce. I Bog ako ih sacuva, to im je. Strasna tragedija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA