≫ 

Mali Pavle izgoreo babi pred očima, pružala ruke da ga dohvati, ali je plamen bio brži: Detalji stravične tragedije u kojoj je stradao dečak (9)

Dečaci su poneli šibice ili upaljač, pa zapalili balu

  • 2

Pavle, dušo moja, kako ću bez tebe? Bolje da sam ja umro, ja sam star - jaukao je neutešni deda Pavla Bataka (9), dečaka koji je poginuo u požaru u seniku porodične kuće u mestu Ljukovo kod Inđije.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 12 sati, dok se nesrećni dečak igrao sa dva mlađa brata od pet i sedam godina i jednim drugom (7).

Oni su sa sobom poneli šibice ili upaljač, pa zapalili balu, nakon čega je buknuo požar. Pavle je nastradao pred očima baba-tetke Mire, koja je bezuspešno pokušavala da ga spase.

"Baba, pomozi mi, gorim"

- Baba je čuvala decu kad su iznenada u kuću utrčala trojica dečaka i rekla joj da je Pavle zarobljen u seniku. Ona je odmah izletela i otišla po merdevine. Pokušavala je da se popne, dok je mali Pavle zapomagao: "Baba, pomozi mi, molim te, gorim! Gore mi noge." Bezuspešno mu je pružala ruke jer od plamena nije mogla da mu priđe. Gledala je kako joj unuk umire. Velika tragedija - priča potresena komšinica.

Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se juče kako bi Pavlovim roditeljima ocu Vasi i majci Marijani Batak izjavili saučešće. Kad je mali kovčeg s telom nastradalog dečaka dovezen u dvorište, selom su odzvanjali jauci Pavlovih najmilijih.

Roditeljima je pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć, Foto-ilustracija: Telegraf

Majka i otac skamenjeni od bola i tuge nemo su stajali, dok su im se suze slivale niz lice.

- Pajo sine, zašto si nas napustio! Vrati nam se. Čedo naše, ne odlazi, ne ostavljaj nas - zapomagali su rođaci.

U jednom trenutku pozlilo je Pavlovim roditeljima, koji su van sebe, a Hitna pomoć intervenisala je i zbog mališanovih dede i baba-tetke Mire.

Neutešni su i Pavlovi drugari koji o njemu imaju samo reči hvale.

- Igrao je folklor i trenirao karate. Bio je omiljeni u školi, uvek veseo i nasmejan. Njegov tata Vasa je vozač, a bavi se i sečom drva, dok mu se majka pre tri meseca zaposlila u fabrici u Staroj Pazovi. Pavle je uvek pomagao ocu, a nama je bio mnogo dobar drug. Nikada ga nećemo zaboraviti - kroz suze priča drug nastradalog mališana.

Pavle Batak danas je sahranjen na seoskom groblju.

(Telegraf.rs/Republika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. februar 2019 | 20:42

    Iz ovako teskih tragedija tuge i bola covek vidi da je nasa moc samo iluzija ,koliko smo svi mali,preispitivanje zivota i dela nasih i shvatimo ustvari sta je zivot da mozemo biti sretni kad se ujutro probudimo i kazemo BOGU HVALA ZIV SAM!Pavletova tragedija me je bas uzdrmala iako ga nisam znao niti rodbinski ,dete je to i sav splet dogadjaja i poslednjih reci BAKE I UNUKA!!

  • jessica

    20. februar 2019 | 11:15

    poznavala sam malog andjela😢😢😢Komšija😥😓😥😓😭😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA