Andrija je svedok tragedije u Nišu: Igrali smo se pištoljem, a onda sam čuo pucanj, miris baruta i reči - "Upucao si me!" (FOTO)

Igra trojice dečaka završila se tako što je jedan na Intenzivnoj nezi, drugi priveden, a treći i dalje ne može da se oporavi od užasa i šoka

  • 8

Nišlija Andrija I. bio je u stanu u ulici Stanoja Bunuševca u kom je u subotu teško ranjen M.P. (18) koga je metkom u stomak nehotice pogodio njegov drug P.N (17).

Šokirani dečak, i dalje bled kao krpa, jer je bio očevidac užasa koji je umalo života koštao njegovog prijatelja, kaže da je sve bilo samo igra, i da ništa nije slutilo na tragediju koja ih je zadesila.

Trojica mladića igrala su se pištoljem Foto: Telegraf

- Znamo se od detinjstva, stanujemo u komšiluku pa se često viđamo. Tako je bilo i u subotu, nas dvojica otišli smo kod P.N. da se zezamo. On nam je najpre pokazivao puške Er Soft, imitacije oružja koje umesto municije pucaju kuglicama. Razgledali smo puške, šalili se i slikali se sa njima. Ubrzo je P.N. doneo jednu crnu kutiju, nisam znao da je u njoj oružje, sve dok je nije otvorio, to mi je bilo prvi put da vidim pistolj. Bili smo radoznali, uzimali smo ga u ruke, P.N. ga je uperio u M.P. a onda u mene. Kazao sam mu: "Skloni to od mene" - priseća se Andrija.

Nastavili su da se zanimaju s oružjem, a onda je P.N. doneo čips. Dok su se posluživali, kesica se prevrnula.

- Sagnuo sam se ispod stola i tada sam čuo pucanj... Osetio sam miris baruta i čuo M.P. kako kaže: "Upucao si me"  - opisuje nesreću svedok pucnjave.

Ništa nije ukazivalo na nesreću Foto: Telegraf

Kako kaže, obojica su odmah pokušala da pomognu ranjenom mladiću.

P.N. mi je dao neku krpu koju sam M.P. obmotao oko struka, a on je pozvao Hitnu pomoć. Uhvatio sam ranjenog druga i pomogao medicinskoj ekipi da ga snesu do saniteta - priseća se tragičnog događaja Andrija.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo tako što je M.P. u nameri da se slika sa oružjem, uhvatio pistolj koji je P.N. držao za cev. Andrija, kaže da to nije video jer je u trenutku opaljenja, gledao ispod stola.

Igra se pretvorila u užas mladih Nišlija Foto: Telegraf

- Dok sam se podizao, krajičkom oka sam video da je M.P. kao odmahnuo rukom, pre nego što se okrvavljen srušio na pod – objašnjava Andrija.

RODITELJI U NEVERICI, MLADIĆ PRIVEDEN

Roditelji povređenog mladića odmah su stigli u nišku bolnicu i sa strepnjom su čekali vesti o ishodu operacije koja je trajala skoro tri sata. Ni otac ni majka nisu želeli da razgovaraju sa novinarima. U Klinički centar došla je i majka maloletnika kako bi izrazila žaljenje zbog nesreće.

- Ne mogu da verujem da se ovo dešava, oni su najbolji drugovi – ponavljala je kroz suze majka P.N.

Jedan mladić je u teškom stanju, drugi u Zavodu za vaspitanje omladine Foto: TElegraf

Niška policija je saopštila da je 17-godišnjak sa krivičnom prijavom priveden u tužilaštvo pod sumnjom da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa teškom telesnom povredom. Kako saznajemo u Višem sudu, tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da mu se odredi pritvor, ali ga sudija za prethodni postupak nije prihvatio, već mu je umesto toga izrekao meru privremenog smeštaja u vaspitnu ustanovu, pa je on prebačen u Zavod za vaspitanje omladine.

Ranjeni mladić je nakon operacije i dalje u ozbiljnom stanju.

- Pacijent je svestan i stabilan, spontano diše, ali s obzirom na specifičnost povreda svaka prognoza je nezahvalna. Trenutno nije životno ugrožen, nalazi se na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju – saopšteno je iz niške bolnice.

Video: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

D.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    24. februar 2019 | 22:09

    Ne mogu da shvatim tog roditelji da drzo oruzje na izvolte I Jos napunjeno,njih treba privesti.

  • Ka10

    24. februar 2019 | 22:04

    Kako su roditelji pstavili oruzje da mogu doci do njega.

  • Linz

    24. februar 2019 | 22:12

    Cuj to civjece, ugrali se pravim pistoljem, vi to zivite u Texasu, Sta danas covjek nece cut i dozivjet. Ludo, nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA