Đurđev je obožavao oružje i opsesivno odlazio u streljanu da vežba: Pred smrt bio jako nervozan, metak je opalio u nervnom rastrojstvu

Obelodanjeni poslednji nalazi istrage ubistva u AMSS

  • 9

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev (43) ubio je predsednika ove organizacije Mirka Butuliju (43) najverovatnije u trenucima nervnog rastrojstva!

Kako pišu Novosti, ovo su poslednji nalazi istrage zločina koji se dogodio u protekli petak, pred kraj radnog vremena u zgradi AMSS u Ruzveltovoj ulici 18 u Beogradu.

Đurđev je prema nekim informacijama već mesecima pretio zaposlenima, svađao se, pa čak i fizički sukobljavao. Sve je kulminiralo u petak, kada se potukao sa direktorom Ivanom J., inače kumom Mirka Butulije. Povod su, navodno, bile godišnje kartice AMSS, koje su se delile kao poklon.

- Butulija je hteo da smiri situaciju i pozvao je prvo jednog, pa drugog na razgovor. Zatražio je i da pisanim putem obrazlože zašto je i kako došlo do incidenta, kojem su prisustvovali neki od zaposlenih. Njih je razdvajalo obezbeđenje. Kada je Đurđev čuo da treba da napiše izjavu, izvadio je pištolj i pucao u Butuliju. Potom se ubio - objašnjava izvor "Novosti".

Nezapamćena tragedija u prostorijama AMSS, odigrala se u prizemlju zgrade, u kancelariji predsednika. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će se ovako nešto desiti. Ipak, mnogi su bili u strahu jer je Đurđev dolazio naoružan na posao i nikada se nije odvajao od pištolja.

Tog dana od dolaska na posao pokazivao je nervozu i bio svađalački nastrojen. Očigledno je sukob sa direktorom jednog od sektora bila kap koja je prelila čašu. Ipak, prave razloge zašto je počinio zločin, a potom digao ruku na sebe, poneo je sa sobom u grob.

Predrag Đurđev, Foto: Telegraf/ Tanjug/Dimitrije Goll

- Svima je bila poznata ta njegova ljubav prema oružju. Nekoliko puta nedeljno odlazio je i u streljanu gde je vežbao. Živeo je sa majkom u Novom Beogradu, a završio je Mašinski fakultet sa visokim ocenama. Pre dolaska u savez promenio je nekoliko radnih mesta. Na mesto generalnog sekretara AMSS izabran je 2014. godine, kada i Butulija za predsednika. Delovalo je da dobro sarađuju svih ovih godina - kazao je izvor.

Pored poslovne saradnje vezivalo ih je i specifično prijateljstvo proisteklo iz činjenice da je Butulija pre dve godine Đurđevu spasao život. Ovaj se okliznuo na čamcu i upao u Savu, a bio je neplivač. Predsednik AMSS je skočio za njim u vodu i izvukao ga na ponton. Gotovo bizarno zvuči podatak da je Đurđev i tada bio naoružan.

Policija je sve dosadašnje nalaze i dokaze o zločinu u prostorijama AMSS prosledila Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Čekaju se još neka veštačenja, kako bi se na ceo slučaj stavila tačka.

KOMEMORACIJA I SAHRANA

Komemoracija Butuliji biće održana sutra u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Porodica, prijatelji i kolege oprostiće se od ubijenog predsednika AMSS na komemoraciji koja će početi u 11 sati. Ispraćaj posmrtnih ostataka sa Novog groblja zakazan je za 13.30. Butulija će biti sahranjen u sredu u selu Mosko kod Trebinja, u svojoj rodnoj Hercegovini.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 9999

    25. februar 2019 | 14:47

    Bolesnika i nabedjenih kompleksasa koliko hoces...ko zna sta se tu desilo

  • Banderas

    25. februar 2019 | 15:20

    Odakle mu dozvola za nosenje oruzja ili mu je to bilo u opisu radnog mesta.......koliko ja znam moze da ima samo dozvolu za posedovanje......za nosenje ne.

  • Niko

    25. februar 2019 | 14:46

    Takvoj osobi davati dozvolu za oruzje, strasno. Coveku se po njegovoj fizionomiji vidi da je nestabilna licnost. Svima saucesce. Sada ce valjda oni koji daju dozvole, izvuci neke pouke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA