≫ 

Saznajemo: Tužilaštvo traži osam godina zatvora za vozača autobusa smrti kod Niša!

Okrivljeni je upravljajući autobusom "Mercedes benz" ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život oštećenih sada pokojnih ljudi, tako što se na delu puta koji se ukršta sa železničkom prugom, sudario sa šinskim vozilom 7821 koje je od Železničke stanice Donje Međurovo – krenulo ka Prokuplju

  • 36

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je danas optužni predlog protiv Milana Zdravkovića (32) iz aleksinačkog sela Nozrina zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. decembra prošle godine kao vozač autobusa "Nišekspres" koji je saobraćao na relaciji Novo Selo – Niš izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo sedmoro ljudi a još tridesetak je povređeno, saznaje Telegraf.rs.

Tužilaštvo je zatražilo da mu se zbog izuzetno teških posledica nesreće izrekne maksimalna kazna zatvora u trajanju od osam godina, mera bezbednosti od pet godina zabrane upravljanja motornim vozilom te da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude.

Kako navodi tužilaštvo, okrivljeni je upravljajući autobusom "Mercedes benz" ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život oštećenih sada pokojnih ljudi, tako što se na delu puta koji se ukršta sa železničkom prugom, sudario sa šinskim vozilom 7821 koje je od Železničke stanice Donje Međurovo – krenulo ka Prokuplju.

Milan Zdravković, vozač; Foto: Facebook/Milan Zdravkovic-Cudo

Prema navodima OJT, suprotno dužnosti da poštuje saobraćajnu signalizaciju o upozorenju na opasnost na putu, te da postupi u skladu sa znakom o obaveznom zaustavljanju i ustupi pravo prvenstva vozu, vozač nije zaustavio autobus, nije osmotrio levo ni desno, već je sve vreme gledao pravo pa je počeo prelazak železničke pruge pre nego što se uverio da to može učiniti na siguran i bezbedan način. Iz tog razloga je dizel motorni voz čeono udario u levu bočnu stranu autobusa zbog čega je prednja garnitura voza ispala iz šina, a karoserija autobusa se razdvojila na dva dela u visini sredine putničkog vozila.

U stravičnoj saobraćajnoj nezgodi na licu mesta stradali su petnaestogodišnji Aleksa Dimitrijević iz Novog Sela, Danijela Stanković (48) iz Čokota i njen komšija Bogomir Lazić (75). Istog dana u bolnici teškim povredama podlegle su Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), takođe iz ovog niškog sela. Osam dana nakon nesreće bitku za život izgubila je Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova, a 2. januara u bolnici je preminuo i Vlastimir Đorđević (65) iz istog mesta. U niškoj bolnici zbog teških povreda i dalje se leče šesnaestogodišnji Marko Lazarević i njegova vršnjakinja Lena Ilić.

Stravične fotografije sa mesta nesreće pogledajte ovde:

Foto: MUP Srbije

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Telegraf.rs
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

VIDEO: Ovako je izgledala nesreća

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NisExpres

    27. februar 2019 | 14:12

    Bruka i sramota ako rampa nije trebala zasto je ista postavljena par dana nakon tragedije? Firma je duzna zastiti svog radnika pred nekom medjunarodnom institucijom uz dokaze zasto je rampa postavljena odmah nakon tragedije. Pravda za nevinog coveka a odgovorne za bezbednost na robiju 20 god.

  • Ivan krusevac

    27. februar 2019 | 13:32

    Covek ce biti osudjen jer mora neko biti zrtva drzava nemoze samu sebe da kazni tesko porodicama koje su ostali bez svojih namilijih i tesko njemu i njegovoj porodici a drzava i dalje nista ne preduzima u vezi toga pre neki dan opet kod Mladenovca

  • Dušan

    27. februar 2019 | 11:57

    Bitno da Darko Lazić koji je vozio pijan i bez dozvole ne leži u zatvoru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA