"Ja sam se poslednji čuo sa Nebojšom, posle tog razgovora je zauvek nestao": Potresna ispovest kuma mladića koji je 18 dana ležao mrtav u njivi

Čuli smo se redovno i siguran sam da bi mi se obratio da je imao neki problem, kaže Nebojšin kum

  • 1

Dragoslav Racić, kum ubijenog Nebojše Karana (26), čuo se sa njim samo nekoliko sati pre nego što je nestao, a kasnije i pronađen mrtav pored puta sa ranama od metka na glavi i grudima.

- Nebojšina smrt je šok za sve nas. Čuli smo se tog dana kada je nestao i ništa nije slutilo da je u nekom problemu. Mi smo se tog dana čuli oko 13 sati. Normalno smo razgovarali, pohvalio mi se da je prestao da puši. Dogovorili smo se da se vidimo, da me poseti u Čelarevu kada mi supruga i tek rođeni sin izađu iz porodilišta. Da je imao neki problem siguran sam da bi mi rekao, stvarno ne znam šta da mislim - priča vidno zbunjen i uznemiren Dragoslav, koji Nebojšu poznaje od malih nogu i kog je, zbog njegove dobrodušnosti i čestitosti, uzeo za kuma.

Njih dvojica su odrasli zajedno, a Dragoslav se kasnije preselio u Čelarevo. Međutim, ni ta distanca nije zahladnela odnose između dva drugara iz detinjstva, koji su svoje prijateljstvo na kraju krunisali kumstvom.

- Čuli smo se redovno i siguran sam da bi mi se obratio da je imao neki problem. Ako ne meni onda sigurno bratu Nemanji ili ocu Siniši i majci Radmili. Oni su divna, poštena porodica koja ima otvoren odnos i razgovara o svemu. To je samo još dodatno povećalo ovaj šok u kom smo sada posle svega... Nadao sam se da ćemo ga na kraju pronaći živog i zdravog ali... - priča Dragoslav, a prenosi Kurir.

Nebojša Karan, Printskrin: Facebook

Nebojša Karan (26) iz Sombora, koji je nestao 9. februara, pronađen je 26. februara mrtav na njivi na putu Sombor - Subotica u mestu Obzir. Utvrđeno je da je Karan ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja.

Kako nezvanično saznajemo, telo mladića pronašao je meštanin Obzira na napuštenom salašu, udaljenom nekoliko kilometara od njegove rodne kuće.

- Prolaznik ga je zatekao na leđima. Na glavi i grudima je imao rupe od metka. Na osnovu starosti povreda, sumnja se da je Nebojša ubijen istog dana kad je i nestao, te da je skoro tri nedelje mrtav ležao u travi - kaže naš izvor.

Podsetimo, porodica Nebojše Karana je još 9. februara prijavila njegov nestanak, tvrdeći da je tog dana izašao iz kuće, lagano obučen i bez mobilnog telefona.

- Policija traga za ubicom ili više njih. Takođe, utvrđuje se i motiv jezivog zločina. Zbog toga se proveravaju svi kontakti ubijenog. Navodno postoje neke sumnje da je bio u dugovima, ali to još nije potvrđeno - kaže izvor i dodaje da policija proverava da li je Karan ubijen na nekom drugom mestu, pa kasnije donet i bačen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    2. mart 2019 | 21:14

    Nije poneo mobilni.... Ubice verovatno živi veoma blizu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA