≫ 

Nišlija izbo sugrađanina srpom zbog parking mesta, a sada mu sledi robija: Optuženi tvrdi da se ne seća napada (FOTO)

Policajac je posvedočio da je Paulus kazao svojoj žrtvi "sad ću da ti j... mamicu", pre nego što je zamahnuo srpom

  • 2

Nišlija Marko Paulus (32) osuđen je danas nepravosnažno na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zbog pokušaja ubistva jer je 28. juna 2018. godine na Vizantijskom bulevaru, srpom izbo svog sugrađanina Marka Mladenovića (29) zbog svađe oko parking mesta.

Mladenović je jedva preživeo stravične povrede pluća usled uboda u predelu leve lopatice i osmog rebra zbog kojih je čak tri puta operisan u niškoj bolnici.

Sudskom odlukom Paulusu je ukinut pritvor u kojem se nalazi od dana izvršenja krivičnog dela jer je ustanovljeno da su zbog protoka vremena prestali razlozi za njegovo produženje, odnosno da više ne postoji uznemirenje javnosti.

Obrazlažući odluku sudskog veća, sudija Višeg suda Milica Grujić je saopštila da je nesumnjivo utvrđeno da je Paulus izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Mesto na kom se odigrao incident; Foto: Telegraf

- Sud je ustanovio da je optuženi u stanju uračunljivosti nakon rasprave sa Mladenovićem pokušao da ga liši života tako što je srpom dužine 50 centimetara, čije je sečivo bilo 23 centimetra zbog svađe oko parkinga oštećenom zadao dve ubodne rane koje predstavljaju teške telesne povrede opasne po život. Oštećeni je usled zadobijenih povreda pao, nakon čega je taksi vozilom prebačen u bolnicu a optuženi je srp stavio u gepek i pokušao da uđe u svoje vozilo - objasnila je način izvršenja dela sudija Grujić.

Obrazlažući visinu izrečene kazne Grujić je kazala da su pažljivo odmerene i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

- Uzeli smo u obzir raniju neosuđivanost optuženog ali i sredstvo, vreme i način izvršenja krivičnog dela kao otežavajuću okolnost i izrekli kaznu za koju smatramo da je primerena - naglasila je sudija Grujić.

Optuženi je imao srp u autu; Foto: Telegraf

Paulus nije prisustvovao izricanju kazne jer nije doveden iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda, ali njegovo prisustvo nije bilo neophodno

za objavljivanje presude.

Paulus je tokom suđenja tvrdio da se uopšte ne seća da je Mladenovića izbo srpom jer je bio uzbuđen i preplašen zbog navodnih pretnji koje mu je on uputio. On je pokušao da pobegne sa mesta zločina ali ga je u tome sprečio policijski inspektor Milan Ilić koji tada nije bio na dužnosti.

Policajac je posvedočio da je Paulus kazao svojoj žrtvi "sad ću da ti j... mamicu", pre nego što je zamahnuo srpom. Takođe, Ilić je naglasio da na osnovu onog što je video, nije stekao utisak da je Mladenović hteo da napadne Paulusa, što je bio jedan od navoda odbrane optuženog.

S obzirom na to da je reč o prvostepenoj presudi i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da izjave žalbu.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA