≫ 

Neočekivana reakcija Darka koga je advokatica izbola nožem u Subotici: "Preterao sam, ja sam je isprovocirao, ne želim da je krivično gonim"

Izvor blizak istrazi tvrdi da tužilac za sada vodi istragu u pravcu ubistva u pokušaju

  • 21

Nakon incidenta koji se sinoć dogodio u Subotici u kancelariji advokatice Lidije O., koja je svog klijenta Darka G., navodno, prvo pokušala da otruje, pa ga je na kraju ubola nožem, napadnuti muškarac je saslušan u Višem tužilaštvu Subotice, ali i Lidija.

Incident se završio odlaskom Darka u subotičku bolnicu, gde mu je rana od noža na leđima, prema vratu, sanirana i nije životno ugrožen. Dobro je i ima lakšu telesnu povredu.

Ona je, prema navodima Kurira, na saslušanju, izjavila da je njen klijent Darko G., pokazao navodno izuzetnu agresivnost pa je ona morala da u odbrani nasrne nožem na njega. Nakon toga joj je uz saglasnost tužioca određena mera zabrane napuštanja stana u kojem živi, dok traje postupak, kaže za Kurir Rajko Maravić, portparol Višeg suda.

Kako nezvanično prenosi ovaj list, advokatici nije određena nanogica, nego je u kućnom pritvoru, dok traje postupak. A izvor blizak istrazi tvrdi da tužilac za sada vodi istragu u pravcu ubistva u pokušaju.

- Lidija nije bila u stanju da iznese iskaz, psihički se veoma loše osećala i branila se ćutanjem, za sada, jer od ranije ima zdravstvenih problema. Tužilac će nakon istrage utvrditi da li je bilo namere prilikom povređivanja - kaže izvor Kurira i dodaje da je Darko takođe saslušan danas u Višem tužilaštvu.

Lidija nije dobila nanogicu; Foto: Facebook

OGLASIO SE I LIDIJIN OTAC 

Otac Lidije O., koji je u penziji nakon bavljenja advokaturom, kaže da Lidija ne može da govori jer je potresena i ne oseća se dobro.

- Klijent kojeg je zastupala i koji je povređen je odmah posle nje saslušan u Tužilaštvu. Ta povreda je negde kod ramena. On je isprovocirao Lidiju, i preterao je u tome, prema sopstvenom priznanju. Ne traži njeno gonjenje, nema nameru da je tereti, tako smo obavešteni i to nam je potvrđeno za sada - kaže on za Kurir.

Otac dodaje i da nije zahvalno da se on upušta u slučaj, jer nije bio na licu mesta.

- Nisam bio tamo niti bih se upuštao u to šta se dešavalo. Želim da budem korektan i prema ćerki i prema njenom klijentu. Prvi bih osudio svako neprimereno ponašanje. Radi se o ženi koju znaju Subotičani, svi znaju da nije agresivna, da ne bi tako reagovala, a da nije izazvana. On je sam rekao i priznao u Tužilaštvu, da je bio prema njoj agresivan, dok su razgovarali u kancelariji - kaže on.

To je potvrdio i njen otac, do sada nije bilo problema u susretima Lidije i Darka.

Lidija se na Fejsbuku oglasila nakon incidenta; Foto: Facebook

- On je čak molio njenog supruga da ne prijavljuje slučaj policiji. U prostoriji je bilo samo njih dvoje. Ona ga zastupa po nekoliko predmeta, šta se moglo desiti kod njega, oko te agresije, ne znam. Za nju mogu reći da znam svoje dete i da ne bi mogla reagovati agresivno iz čista mira. Sve je okončano danas, pušteni su oboje kući. Sada će tužilac odlučiti oko daljeg postupka u ovom slučaju - kaže za Kurir otac advokatice.

Nezvanično kolaju razne spekulacije da je navodno Darku sipano nešto u piće u njenoj kancelariji i druge neproverene i nepotvrđene informacije. Ona je na Fejsbuku samo objavila da se neće oglašavati povodom slučaja.

U Subotici se nezvanično tvrdi da je Lidija zastupala Darka u više predmeta, te da je deo tih postupaka i uspešno okončan.

Darko je sam dao pismenu izjavu u Tužilaštvu, kako Kurir nezvanično saznaje, u kojoj je potvrdio "da su se dobro znali i sarađivali dobro. Verovatno sam svojim nekim ponašanjem izazvao taj čin, niti tražim krivično gonjenje niti odštetu, verovatno sam preterao", saopštio je u svojoj izjavi Darko.

Istraga će potvrditi da li je incident koji se dogodio bizaran ili izazvan čin od strane klijenta i njegove advokatice, dok su razgovarali u njenoj kancelariji, sinoć u večernjim satima.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgud

    7. mart 2019 | 21:30

    Jel moguce ...pokušaj ubistva i dobije kucni pritvor bez nanogice.... a neka sirotinja bi oravo u pritvor sa prosuzekom istog do okončanja postupka...i sad mi recite da nema uticaja na Pravosudje... ona advokat a i tata uticajni advokatbod skoro u penziji... u grdununkome zna sve sudije ...tuzioce....

  • Veteran

    7. mart 2019 | 22:43

    Znači sad se menja priča, ipak tu ima nešto, čim on neće krivično da je goni, ej a neko ti zarije nož u rame, ma na robiju i to u tamnicu,čim je pokušala spremna je i da ga završi...

  • Kiza

    7. mart 2019 | 21:37

    Dobio kintu pa resio da cuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA