Muž koji je sa prijateljem i kumom zverski silovao ženu na Fruškoj gori, ponovo pred sudom: Nakon što su oslobođeni optužbi, desio se preokret

Osumnjičeni su bili oslobođeni optužbi, ali je postupak ponovo pokrenut

  • 27

Tužilaštvo je obnovilo istragu protiv muškarca koji je osumnjičen da je sa kumom i prijateljem silovao svoju ženu Biljanu Č. (39) pred njihovim maloletnim detetom, u vikendici na Fruškoj Gori, saznaje "Blic".

Slučaj Biljane Č. (39) iz Sremske Kamenice koju su zverski silovali muž, kum i prijatelj pred njenim detetom uskoro bi, nakon više od dve godine čekanja, konačno mogao da se nađe pred sudom. Nesrećna Biljana Č. čija golgota traje dve i po godine žalila se na obustavu istrage protiv napasnika, a kako saznaje ''Blic'', novosadsko Više javno tužilaštvo ponovo je pokrenulo ceo postupak.

U novosadskom Višem javnom tužilaštvu potvrđeno je da je istraga protiv Biljaninog supruga i još dvojice osumnjičenih završena te da su oni oslobođeni svake sumnje za krivično delo silovanje, ali da je nakon žalbe oštećene ponovo pokrenut postupak.

- Protiv S. T. i drugih doneta je odluka o obustavi istraga, a oštećeni su prošle godine uložili prigovor koji je usvojilo Apelaciono javno tužilaštvo i izdalo obavezno uputstvo da se istraga nastavi. Više javno tužilaštvo je nastavilo istragu i ona je i dalje u toku, a po nalogu Apelacionog javnog tužilaštva formirana je grupa za koordinaciju i saradnju shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici. Tu grupu čine javni tužilac sa predstavnicima policije i Centra za socijalni rad. Nakon završetka svih istražnih radnji ta grupa će dati svoje mišljenje Tužilaštvu i ono će po njemu postupati – kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Biljana kaže za ''Blic'' da je zadovoljna što je njena žalba prihvaćena i što je ponovo pokrenut postupak protiv njenog, sada već bivšeg supruga, i da se nada da će se njena golgota uskoro i završiti.

O svemu je morala da ćuti, Ilustracija; Foto: Profimedia/Panthermedia

- Čitav proces se odvija jako sporo ali valjda to tako mora. Nadam se samo da će do kraja istina izaći na videlo i da će svako dobiti ono što je zaslužio. U celoj situaciji, najviše me brine moj sin koji nikako ne može da zaboravi to šta mi je bivši suprug radio tokom godina i ne znam kako to da mu izbijem iz glave. Taman i ja zaboravim na sve te grozote, a on ih odjednom pomene. Čak i neke stvari koje nisam ni znala da je video ili čuo – priča Biljana za "Blic".

Nesrećna žena dodaje i da ima veliku podršku porodice i prijatelja, da se vratila na posao i da jedino misli o zdravlju svoga sina.

- Sin je dobio epilepsiju i ne znamo šta je uzrok. Ne znaju ni lekari, ali ne isključuju mogućnost da je njegovom stanju doprineo stres koji je preživljavao tokom godina torture. On mi je jedina uteha i samo o njemu mislim. Možda i njemu bude bolje kada se sve završi pred sudom. Meni će nadam se laknuti, ali... Videćemo – priča skrušeno naša sagovornica.

SILOVAO JE, TUKAO, GOLU VUKAO PO ULICI

Podsetimo, Biljana Č. je 2016. godine, nekoliko meseci nakon incidenta, prijavila policiji da ju je suprug sa kumom i prijateljem silovao pred desetogodišnjim sinom u vikendici u Maradiku te da je sve vreme sinu govorio da mora da gleda sve jer ''treba da zna kako se radi sa ženama''.

- Silovanje se dogodilo u junu mesecu nakon što je moj bivši muž dobio platu. Tražila sam mu novac za dete, a on me je nakon toga prebio. Uzela sam ključ od vikednice i pobegla. Nakon pola sata došao je sa našim sinom, kumom i prijateljem u vikendicu. Prvo me je bivši muž tukao, pa silovao. Potom me je silovao kum, a nakon njega i njihov drugar. Kada su završili, bivši muž me je ponovo istukao i nabio mi džak na glavu. Ubacili su me u gepek i doveli su me kući. Potom me je ponovo tukao, pa otišao u kafanu. Ne znam kako sam to preživela – prisetila se Biljana.

Dečak je sve gledao i mrzeo svog oca; Ilustracija; Foto: Profimedia

Kako je u svojoj ispovesti Biljana ispričala, život sa suprugom joj je postao pakao onog trenutka kada mu je rodila dete.

- Batine su bile svakodnevne. Bez razloga me je tukao, samo sam ga ponekad pitala za platu. Cela njegova porodica je to znala. Ćutala sam, jer je pretio da će ubiti i mene i dete – priča ona.

Bivši suprug ju je kako kaže udarao pesnicom u glavu, šutirao ju je, tukao je tušem po glavi, sipao joj vruću supu na glavu…

- Pikavce mi je gasio po telu, udarao me u međunožje, burgijom me bušio po telu, razbijao čaše o glavu, stavljao mi ljute paprike u nos – navela je prisećajući se užasa koji je proživela.

Njihov sin je tokom istrage ispričao da mu je tata fenom palio oči mami, čupao joj kosu, čekićem za meso je udarao po licu, pesnicama je udarao u nos, izbio joj zub, udarao je po butinama, hteo je izbosti nožem, terao je da jede izmet…

- Plašio sam se tate i mrzeo sam ga jer tuče moju mamu. Ja njega mrzim, on više nije moj otac, posle svega što je moja mama pretrpela – rekao je dečak.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica M.

    8. mart 2019 | 23:59

    I sta da ga prijavi , eto prijavila ga i sta ? Obustavljen postupak ... mora zena cak i zalbu da uloži ... srbijo muko teska 😟

  • Iskreni decko

    8. mart 2019 | 23:37

    Da sam zensko i da se moj decko/muz ovako ponasa prema meni kao ovaj psiho nad Biljanom licno bih mu presudio, ne bi on ni docekao policiju.

  • Sanja

    8. mart 2019 | 23:08

    DOSTA JE VODJENJA POSTUPKA.Dete je sve reklo i nikakva vise tuzilastva nisu potrebna.Osuda na smrt im je malo za dva ponizena i unistena zivota i žene i detetaza dva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA