≫ 

Kod Kruševca isplivalo telo vojnika (38): Istražuje se misteriozna smrt

Pretpostavlja se da je bio na tzv. maršu i logorovanju u podnožju planine Jastrebac

  • 4
Nišava, reka telo, davljenje, utapanje, utopljenik, davljenik, telo, leš, hronika Foto: Telegraf

Telo profesionalnog vojnika desetara (38) Ivana M. pronađeno je bez znakova života jutros oko 6 sati, u ataru sela Dvorane u blizini Kruševca, u reci Bistrici.

Pod kojim okolnostima je nastupila smrt, za sada nije poznato.

Telo vojnika probađeno je pored improvizovanog vojnog kampa. Telo je bilo u vodi lokalnog potoka, prvi rezultati istrage pokazuju da je verovatno, čovek tokom noći, pod nepoznatim okolnostima pao sa litice sa visine od oko osam metara i da je tom prilikom nastradao.

Pretpostavlja se da je bio na tzv. maršu i logorovanju u podnožju planine Jastrebac. U toku dalje istrage biće utvrđene sve okolnosti ovog nemilog događaja.

Istraga je u toku.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Змија

    13. mart 2019 | 09:33

    Изузетан човек пре свега,а,и Војник... Друже,нека ти је лака црна земља... Почивај у миру...

  • Tużno šta tek mogu da očekuju rezervisti

    13. mart 2019 | 11:29

    Popuna ratnih jedinica Vojske Srbije vrši licima u rezervnom sastavu koji su za to za to obučavali u različitom periodu u životnoj dobi do 27 godina u trajanju od 18, 12, 9, 6 ili 1 mesec po novom za lica preko 30 godina. Logičan zaključak je da se omjer obučenosti vojnika kreče od 1:6 do 1:18 što opet znači da bi i stepen efikasnosti ali i ugroženosti pojedinca u borbi bio bi nedopustivo individualno različit čime je država stvorila visok stepen diskriminacije prema delu svojih građana.Trenutno, u uslovima kada je ukinut obavezni vojni rok, da bi se dobio ratni raspored treba da se do 27. godine po želji DOBROVOLJNO odsluži vojni rok od 6 mesec, lica od 27 do 30 godina zakon uopšte ne tretira ali za građane kada napune 30 godina života kreće prava hajka države, primoravaju se da OBAVEZNO završe jednomesečnu obuku, 6 puta kraću obuku od propisanog trajanja vojnog roka, što znači 6 puta manju borbenu osposobljenost ali i 6 puta manju sposobnost lične zaštite i preživljavanja u stvarnoj borbenoj situaciji čime se čini VIŠESTRUKA DISKRIMINACIJA tih građa i stvaraju potencijalno rizične bezbednosne situacije u ratnim uslovima. "Skrpljen" je takav nakaradan, nerealan, sam sebi kontradiktoran, diskriminatorski zakon koji obaveze građana u starosnom dobu od 18 do 30 godina deli na tri kategorije sa dijametralno različitim pravima, dužnostima i obavezama a vrhunac svega je što isti NE OBEZBEĐUJE neophodno podmlađivanje kao i potreban nivo obučenosti rezervnog sastava vojske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA