≫ 

Uhapšen bivši direktor EPS-a u Prijepolju: Zbog zloupotrebe položaja smenjen, pa nastavio sa prevarama

Uhapšeni B. G. je krajem prošle godine smenjen sa pozicije direktora Ogranka Prijepolje zbog zloupotreba

  • 0

U saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu JP EPS, policija i nadležno tužilaštvo uhapsili su B. G, zaposlenog u EPS Distribuciji u Ogranku Prijepolje.

Uhapšeni B. G. je krajem prošle godine smenjen sa pozicije direktora Ogranka Prijepolje zbog zloupotreba i nakon toga radio kao stručni saradnik za podršku tržištu i smanjenje gubitaka u pogonu Priboj, odnosno na najnižoj poziciji.

Dok je bio direktor Ogranka, B. G. je suprotno zakonu i unutrašnjim aktima, bez naknade predavao veće količine vrednih sekundarnih sirovina privatnoj firmi.

Takođe je, omogućavao prenos mernih mesta sa jednog potrošača na drugog, bez prethodne odjave i bez naknade. Visina štete koja je tom prilikom naneta EPS Distribuciji, biće utvrđena kroz dalji postupak nadležnih državnih organa.

JP EPS zahvaljuje na saradnji Odeljenju za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA