Vladulović priznao da je napao Kseniju Radovanović, već uslovno osuđen i pušten

Petar Vladulović je priznao da je bio nasilan prema Kseniji Radovanović, aktivistkinji Inicijative "Ne davimo Beograd"

  • 8

Petar Vladulović priznao je danas da je napao aktivistkinju Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović i zaključio sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kog je već uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine.

Prema sporazumu, koji je potvrdio Prvi osnovni sud u Beogradu, Vladuloviću je izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaska Radovanovićevoj na udaljenosti od 100 metara, rekla je portparol tužilaštva Aleksandra Ðenadić.

Pošto je u pitanju uslovna osuda, Vladulović je pušten na slobodu. Ukoliko u roku od tri godine počini novo krivično delo biće odmah poslat u zatvor na izvršenje kazne od osam meseci zatvora. On je priznao da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanic/Instagram/petar vladulovic

Do incidenta je došlo u Kulturnom centru Grad na Međunarodni dan žena, 8. mart, na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu. Vladulović je tada Radovanovićevu prvo izvređao, potom joj, prema pisanju medija, raskrvario lice i razbio naočare, a onda pobegao.

Tom prilikom Vladulović je bio u društvu lidera Pokreta slobodnih gradana Sergeja Trifunovića.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA