≫ 

Misteriozna smrt vojnika kod Kruševca: Poginuo na samo 100 metara od kuće, u 5.50 ujutru pronašli ga mrtvog u potoku

Ivan je radio kao profesionalni vojnik i u ovom selu logorovao sa svojom četom iz Kruševca

  • 4

Ivan Milenković iz Malog Golovoda kod Kruševca nastradao je u sredu ujutru kada je pao s visine od pet metara u potok u selu Dvorane. Ivan koji je radio kao profesionalni vojnik u ovom selu logorovao sa svojom četom iz Kruševca.

Meštanima ovog sela nije nepoznato da viđaju vojnike jer se vrlo često dešava da po nekoliko dana budu pored potoka ili u obližnjoj šumi na obuci. Milan Radovanović živi nekih stotinak metara od mesta gde se dogodila nesreća. Duž obale potoka u šatorima je bila smeštena vojska, a oko njih žičana ograda.

- Na jednom mestu je moguće izaći kroz ogradu. Možda je nesrećni vojnik tu nekako prošao. Ne znam - objašnjava Radovanović.

Za sada je poznato da je desetar Milenković tokom noćnog odmora napustio logorsku prostoriju i da je nađen u sredu u 5.50 ujutru bez znakova života u rečici Bistrica. Komandant Kopnene vojske formirao je komisiju za ispitivanje uzroka nastanka vanrednog događaja.

U kruševačkom naselju Male Golovode, u dvorištu ispred porodične kuće Ivana Milenkovića, veliki broj rođaka i komšija došao je da izjavi saučešće. Jer, njegova porodica i on su bili poštovani.

Pre tri godine izgubio majku 

- Strašno. Pre tri godine, u martu, izgubio je majku, moju sestru. Sada nema više ni Ivana i to samo tri dana posle rođendana - priča Ivanova tetka Zorica u bolu i tugom za sestrićem.

Ivan je u porodičnoj kući živeo sa suprugom Tamarom, dvoje male dece, i rođenom sestrom, koja se spremala za udaju. Tamara radi kao spremačica u Prvoj tehničkoj školi u Kruševcu.

- Nakon što joj je svekrva preminula koja je u toj školi radila ko spremačica, direktor škole im je izašao u susret, i Tamara je nastavila da radi taj posao - kaže jedan od rođaka.

Otac Ljubiša im je ostavio kuću nakon što mu je supruga preminula i preselio se u selo. Zatekli smo ga u neverici da nema više njegovog sina Ivana.

- Šta da vam kažem? Ovo nije moguće - tihim glasom, spuštenog pogleda, sa suzama u očima rekao nam je Ljubiša.

U uniformi 16 godina

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, nastradali vojnik Ivan Milenković u uniformi je već skoro 16 godina u 246. bataljonu ABHO. Obavljao je dužnost vozača motornog vozila u okviru realizacije planske aktivnosti logističkog obezbeđenja dnevno-noćnog kondicionog marša svoje jedinice.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keva

    15. mart 2019 | 10:21

    Ovim ipak ozbiljno treba da se pozabave nadležni organi. Pi meni je to vrlo sumnjivo. Možda grešim ali....

  • Milos

    15. mart 2019 | 16:52

    Sve je sumnjivo i zamumuljeno gde su vojska i policija.Stari komunisticki recepti.Zamazi, zavaraj, zavadi, podvali,,,Setite se samo nesrece sa helikopterom.Zbog par fotografija i marketinga ode 7 glava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA