≫ 

Nasilnik koji je brutalno prebio devojku u Novom Sadu pred tužiocem izgovorio jezivu rečenicu

Upozoravali su je na Đorđa, ali mladalačka zanesenost je bila jača

  • 99
Ivana Filipovic, Đorđe L. iz Novog sada

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Posle divljačkog napada koji se desio u utorak oko 12 sati, kada je Đorđe Lacković pretukao Ivanu Filipović sa kojom je živeo u iznajmljenom stanu u Novom Sadu, nesrećna devojka uz stani nadzor lekara oporavlja se na grudnom odeljenu u Sremskoj Kamenici.

Porodica unakažene devojke i dalje je u šoku, a danas su ponovo u Novom Sadu jer su se zabrinuli kada su čuli da pljuje krv.

- Ja sam se sad čuo sa njom njom rekla mi je da pljuje krv, mada se ja nadam da je to dobro, jer se krv ne zadržava unutra. Kaže mi da su joj nešto stavili u rame. Leži u krevetu i ne može da ustane. Teško diše, jer joj ostaje vazduh, pa ne može sve da izdahne jer u plućima ima vode - priča brat Ivan.

Majka Slađana, kao i svaki roditelj, non stop zove ćerku. I dalje ne može da se oporavi od šoka. Istina, Đorđe im se nikada nije previše dopadao, ali nisu mogli ni da pretpostave da ovo može da uradi njihovoj ćerki.

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

- Možete zamisliti kako je to strašno?! Tukao je od radijator sve dok radijator nije ičupao iz zida. Prst joj je polomio da se ne bi branila. Nema čime je nije tukao i onda je rekao da će je opet tući kad se vrati. Kad smo je videli, onda je bila sva u modricama, sa ogromnim hematomom na glavi, a po celom telu su opekotine od pegle i ubodi od noža. Sreća pa je ona nekako smogla snage i pozvala drugaricu koja je odvezla u Urgentni centar. Onda je i on došao, ali ga je tu policija uhapsila - priča majka Slađana.

Đorđe se nad Ivanom iživljavao jer je posumnjao da ga vara. Da je bio ljubomoran znali su i roditelji i zbog toga su bili stalno zabrinuti što je sa njim.

- Mi smo joj govorili i upozoravali je, ali nije vredelo. Pre njega je imala divnog dečka koji je dolazio i kod nas kući, a onda je upoznala njega. Mi nismo bili za tu vezu, ali ona je punoletna i sama odlučuje o svom životu. Kad je pozvao da ide u Novi Sad, mi smo govorili da ima i ovde posla i molili je da ostane, međutim, ona je odlučila da ide sa njim. Sad i ona vidi šta je uradila - priča kroz suze majka.

Ivanin otac je potresen toliko da jenarušeno i njegovo zdravlje Foto: Dragan Grujić

Najviše se potresao otac koji ima sedamdeset godina. Njemu je skočio šećer, a još više se uznemirio kada su zvali Đorđevi roditelji. Oni su hteli da dođu, ali Ivanina porodica nije pristala.

- Oni su pozvali, ali tata nije želeo ni da sluša. Oni su se predstavili i rekli da žele da dođu, ali on nije mogao ni da razgovara sa njima. Jednostavno, posle ovog što nam je uradio njihov sin, nismo sposobni da sa njima sretnemo. To bi bilo strašno za moje roditelje u ovom trenutku - kaže brat Ivan.

Osumnjičeni je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana a na teret mu se stavlja krivično delo nasilje u porodici.

"NISAM HTEO TAKO DA JE PREBIJEM"

Đorđe se pred tužiocem branio da "nije hteo da je toliko prebije".

- Poludeo sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam hteo da ode tako daleko - pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu, saznaje "Blic".

On je u utorak zverski pretukao i mučio devojku Ivanu (22) u iznajmljenom stanu gde su zajedno živeli.

Pomahnitali Đorđe se nad nesrećnom devojkom iživljavao satima, motkom joj izlomio rebra, sekao je nožem po licu i butinama, bacio je na radijator i pekao joj ruke peglom.

- Kazao je da mu je zbog ljubomore pao mrak na oči. Priznao je da ju je dugo tukao, ali da nije ni bio svestan kolko je daleko otišao u tome - kaže izvor blizak istrazi.

Đorđe se tereti za nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda. Da li će ga tužilaštvo dodatno teretiti za još neko "teže" krivično delo, zavisi od rezultata istrage.

Đorđe je inače, rodom iz Bogatića, a u Novom Sadu je studirao na Fakultetu sporta i fizičke kulture.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    15. mart 2019 | 16:21

    Ovo nije nasilje u porodici, vec pokusaj ubistva.

  • zs

    15. mart 2019 | 17:01

    Treba mu suditi za tesko ubistvo u pokusaju , a ne za nasilje u porodici gde su kazne smesne.

  • Žene hoće i ovce i novce

    15. mart 2019 | 16:50

    Njene slike sve objašnjavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA