≫ 

Kako je organizovan najveći šverc droge u Srbiji u poslednjih 10 godina: Policija u kamionima otkrila 1,1 tonu marihuane (FOTOGRAFIJE S TERENA)

Događaj koji bi mogao da završi na filmu - kako je naša policija uhvatila dobro uigrane švercere droge, u plenu vrednom više od 8 miliona evra

  • 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno -informativne agencije (BIA) i Upravom carina, a uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenili su 1,1 tonu marihuane i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, vrednost droge je veća od 8 miliona evra!

Nezvanično, veruje se da je ovo najveća zaplena droge u proteklih 10 godina.

Zbog postojanje osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Z. R. (1985) iz Bačke Topole, N.M. (1992) iz Lovćenca, M.T. (1980) iz Vrbasa, kao i N.G. (1991) i D.D. (1988), oboje iz Beograda.

KAKO SU KRIJUMČARILI OGROMNU KOLIČINU DROGE

Prilikom pretresa dva kamiona u blizini Graničnog prelaza Gradina u posebno izrađenim šupljinama, takozvanim "bunkerima" u prikolicama teretnih vozila pronađeno je ukupno 1,1 tona marhuane spakovane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe.

Tom prilikom uhapšeni su N.M., M. T. i N.G., dok su u nastavku akcije u Vranju uhapšeni D.D. i Z.R., kod kojeg je pronađeno i 12.000 evra, a koji se tereti da je organizator ove kriminalne grupe.

Droga pronađena u kamionima Foto: MUP

Uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu vršili krijumčarenje marihuane iz Republike Srbije preko Bugarske u Tursku.

Drogu su nabavljali na teritoriji AP KiM, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući je u priključnim vozilima teretnih kamiona.

Foto: MUP

Teretna vozila za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izrađujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj, gde je droga predavana kupcima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

STEFANOVIĆ: DROGA JE POTEKLA SA KOSOVA I METOHIJE

- Zaplena 1,1 tone marihuane na Gradini bila je najveća na teritoriji naše zemlje u poslednjih desetak, a možda čak i 20 godina - izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, droga je potekla sa teritorije Kosova i Metohije i bila je namenjena turskom tržistu, a pet uhapšenih lica, državljani Srbije, "daju obrise ozbiljne organizovane kriminalne grupe".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA