≫ 

Marija i njena drugarica proterane su iz Srbije i ne smeju nazad 10 godina: Harale po Braničevskom okrugu, ojadile ljude

U prisustvu advokata koje su same angažovale, one su priznale krivicu, na osnovu čega je Osnovno javno tužilaštvo predložilo blažu kaznu, što je Osnovni sud prihvatio

  • 0

Marija Ivanova (48) i Eftimka Stankova (28) iz Bugarske, proterane su iz Srbije, uz zabranu ulaska na period od 10 godina.

Prema sporazumu o priznanju krivice zbog krivičnog dela krađa, dve bugarske državljanke, Marija Ivanova (48) i Eftimka Stankova (28) iz Crvenog Brega, osuđene su na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine i na novčanu kaznu od 40.000 dinara. Takođe, one su i proterane iz Srbije, uz zabranu ulaska na period od 10 godina.

U prisustvu advokata koje su same angažovale, one su priznale krivicu, na osnovu čega je Osnovno javno tužilaštvo predložilo blažu kaznu, što je Osnovni sud prihvatio.

Osuđene Bugarke uhapšene su 15. marta u Žabarima, uz određenje zadržavanja od 48 sati, jer su prepoznate kao izvršitelji krađe iz septembra prošle godine. One su tada, iz kineske prodavnice, uzele torbu prodavačice sa 6.000 dinara i 150 evra. Krađu su izvršile i 13. februara ove godine u Makcu, gde su ušle u jednu kuću, čiji se vlasnik nalazio u prodavnici, i odatle odnele 2.000 evra. One su i prošle godine, u Velikoj Plani, od prodavačice u kineskoj radnji ukrale torbu sa 10.000 dinara. Posle izricanja presude, one su otišle za Bugarsku, a pre toga su obeštetile sve koje su u ovom slučaju oštetile.

Ove dve Bugarke od ranije su poznate našoj policiji, jer su i 2013. godine, u Osnovnom sudu u Požarevcu, osuđene zbog krivičnih dela, kao i na proterivanje i zabranu ulaska u Srbiju na tri godine, što su one, nakon isteka te kazne, iskoristile i vratile su u Srbiju gde su nastavile sa krađama.

VIDEO: Tinejdžerke bez blama kradu cigare ispred prodavačice

(Telegraf.rs/tpknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA