≫ 

Bugarski autobus pun turista pošao je u Pariz: Carinik je rutinski uzeo torbu sa laptopom, a unutra video alevu papriku. Tada su svi morali napolje

Sprovedena je hitna akcija, a osumnjičeni je priveden

  • 8

Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili pokušaj jednog putnika da u kesici sa alevom paprikom i donjem vešu prokrijumčari marihuanu.

Prekršaj je otkriven kada je oko 9 časova na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka koji je iz Sofije išao ka Parizu, saopštila je Uprava carina.

Iako su i vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.

Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinici su zatekli neočekivanu stvar - kesicu sa alevom paprikom.

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik nameravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris - marihuane.

Međutim, tu nije bio kraj, jer je ličnim pretresom ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze i dva ''''džointa'''' - ručno zamotane cigarete od marihuane.

Za carinike nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari, a u opisu posla im je da kontrolišu svaku nelogičnost koju zapaze - kao što je aleva paprika u torbi za laptop, piše u saopštenju.

VIDEO:  Krenuli iz Beograda trbuhom za kruhom, a završili promrzli na magistrali

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA