≫ 

Glumac Goran Jevtić osuđen na 10 meseci kućnog pritvora zbog oralnog seksa sa maloletnikom: On smatra da nije kriv i žaliće se na presudu

Za ovo krivično delo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora

  • 17

Beogradski glumac Goran Jevtić (41) osuđen je u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K, koji je u tom trenutku imao 16 godina. Kako pišu mediji, sud ga je proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloletnikom.

- Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo krivično delo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora - kaže izvor Kurira.

Optužnica je, podsetimo, teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton. Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Foto-ilustracija: Tanjug/Filip Krainčanić

- Glumac je od prvog dana pokretanja postupka tvrdio da nije prisilio maloletnika na oralni seks i da nije kriv. Sudski postupak je bio zatvoren za javnost pošto je oštećeni, u vreme kada se to dogodilo, bio maloletan - objašnjava sagovornik upućen u postupak.

Saslušani su i veštaci neuropsihijatri i psiholozi, koji su ispitivali optuženog glumca, ali i njegovu žrtvu, kao i to da li je na mladića ovaj incident ostavio trajne posledice.

Među brojnim svedocima koje je pozivao sud, bili su i neki glumci i radnici pozorišta koji su sporne noći učestvovali na žurki u Narodnom pozorištu, kao i roditelji mladića.

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnažna jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.

- Jevtić će se žaliti na presudu, on smatra da nije kriv i da nije trebalo da bude osuđen - kaže za Kurir prijatelj glumca.

VIDEOOvi ljudi su prestupnici

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    20. mart 2019 | 23:25

    Sramota je da za protiv-prirodno bludnicenje nad maloletnim licem bude zaprećena novčana kazna...Za ovako nesto, svuda u normalnom svetu bi dobio debelu robiju i placao bi tom decaku oporavak i otštetu za nanet bol i sramotu. Sramota je da ovaj opali samo par meseci nanogice.

  • Ja

    20. mart 2019 | 22:08

    Sramota,10godina i kastracija

  • Rada

    20. mart 2019 | 22:14

    Pih kakav bolesnik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA