Misterija tetovaža osumnjičenog za prikrivanje ubistva Dunjića: Vuk Musić iz zatvora tvrdi da je došlo do zamene identiteta, da robija umesto drugog (FOTO)

Telegraf.rs je došao u posed Musićevih fotografija na kojima se vidi da nema tetovaže na rukama, a pribavili smo i zapisnik sa suđenja od 19. februara, u kom su sva navedena svedočenja

Vuk Musić, Velibor Dunjić
Foto ilustracija: Telegraf

Za ubistvo vođe Zvezdinih navijača, Velibora Dunjića, koje se dogodilo 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis", optužen je Vladimir Đurović i još osmorica, kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Jedan od njih, Vuk Musić, u Okružnom zatvoru je poslednjih godinu dana, ali on sve vreme pokušava da dokaže da je došlo do zamene identiteta i da robija umesto Zorana Vukića, čiji nadimak glasi kao njegovo ime - Vuk. Do sada su na suđenjima isto tvrdili i svi svedoci.

Vladimir Đurović - optužen za ubistvo Velibora Dunjića. U bekstvu od noći ubistva.

Vuk Musić - osumnjičen za uklanjanje dokaza, u pritvoru poslednjih godinu dana.

Marko Gvozdenović - priznao da je počupao risiver, osuđen na godinu dana kućnog pritvora.

Goran Knežević - osumnjičen za uklanjanje dokaza, brani se sa slobode.

Bojan Starovlah - osumnjičen za uklanjanje dokaza, brani se sa slobode.

Miloš Milosavljević - suvlasnik kluba "Džimis", osumnjičen za uklanjanje dokaza.

Ostali optuženi svojevremeno su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, pa je postupak protiv njih okončan.

SAUČESNIK U UBISTVU NABILDOVAN I ISTETOVIRAN

U trenutku kada je Dunjić ubijen, po iskazima svedoka, tri lica su u kancelariji splava iščupala risiver za kamere i uklonila video snimke koji su, kako se pretpostavlja, mogli zabeležiti ubistvo. Tako su uklonjeni ključni dokazi, a Vuk Musić priveden pod optužbom da je upravo on iščupao risiver.

Međutim, prema iskazima samog Musića, ali i ostalih svedoka, on nije taj za kojim sud traga. Svi svedoci i optuženi kažu da su kobne noći u kancelariji splava videli Zorana Vukića, zvanog Vuk, kako čupa risiver sa zida, a ne Musića.

Isticali su da je muškarac kog su videli krupniji od onog koji je u pritvoru, "nabildovaniji" i da ima tetovaže na rukama.

Okrivljeni Vuk Musić/ Foto: Telegraf

Telegraf.rs je došao u posed Musićevih fotografija na kojima se jasno vidi da on nema tetovaže na rukama, a pribavili smo i zapisnik sa suđenja od 19. februara, u kom su sva navedena svedočenja.

Fotografija napravljena godinu dana nakon ubistva Dunjića/ Foto: Telegraf

"TUŽILAC MI JE SUGERISAO NA IME VUK MUSIĆ"

- Te noći Vuka Musića nisam video u kancelariji. Čini mi se da je lice koje sam tada zatekao bilo dosta krupnije i nabildovanije od ovde prisutnog optuženog Musića i čini mi se da je imao neku tetovažu u predelu ruke, podlaktice. Ja sam to izjavio i u istrazi pred tužilaštvom, ali to postupajući tužilac nije uneo u zapisnik - rekao je suvlasnik splava "Džimis", Miloš Milosavljević i dodao:

- Pre nego što će me prvi put ispitati posle ubistva, zamenik javnog tužioca mi je rekao šta je vezano za moje postupanje izjavio Marko Gvozdenović (u noći ubistva bio DJ na splavu, tereti se da je jedan od trojice koji su iščupali risiver). Tužilac me je pitao ko je treće lice koje je bilo u kancelariji tu noć i da li je tu bio neki Vuk, a ja sam mu tada odgovorio da sam čuo da je neki Vuk bio na splavu to jutro. Tada je tužilac rekao: "To je verovatno Vuk Musić", na šta sam ja rekao da ne znam, moguće je. Nakon toga je ime tog čoveka prisutni tužilac uneo u zapisnik.

Obratiti pažnju na deo izjave Miloša Milosavljevića o tetovažama/ Foto: Telegraf

Na pitanje zamenika javnog tužioca zašto tada nije spominjao tetovaže, Milosavljević je odgovorio:

- To me niko nije pitao na tom glavnom pretresu.

*Marko Gvozdenović je priznao da je u trenutku ubistva počupao risiver i za to je osuđen na godinu dana kućnog pritvora. Vuk Musić je godinu dana u pritvoru u Okružnom zatvoru jer se tereti da je počinio delo koje je Gvozdenović priznao.*

Potom su i ostali optuženi ispitani i postavljeno im je pitanje da li znaju za nadimak Zorana Vukića.

ZORANA VUKIĆA ZVALI VUK I VUČKO

- Koliko znam, Zoran Vukić je imao nadimak, zvali su ga Vuk. Ja sam Vuka Musića upoznao te večeri. Koliko znam, on nije pripadao obezbeđenju tog splava, odnosno, nije bio u vezi sa Vladimirom Đurovićem i ljudima koji su zajedno sa njim radili u obezbeđenju. Zoran Vukić je bio prijatelj sa Đurovićem, oni su se družili, zaista ne znam koliko dugo. On je tada radio u obezbeđenju tog splava  - rekao je optuženi Bojan Starovlah.

- Ja sam te večeri, na tom splavu, video ovde prisutnog optuženog Vuka Musića. On je stajao za istim stolom za kojim sam i ja stajao, taj sto se nalazio odmah na ulazu splava sa desne strane. Za našim stolom je povremeno stajao i Zoran Vukić. On ima više nadimaka. Neko ga zove Zoran, neko ga zove Vučko, mislim da on na ruci ima istetoviran neki nadimak, odlično ga poznajem - rekao je optuženi Goran Knežević.

"Zorana Vukića zovu Vuk i Vučko"/ Foto: Telegraf

Na ova izlaganja se nadovezao optuženi Vuk Musić, koji je predložio da se tokom daljeg dokaznog postupka ostalim optuženima predoči fotografija Zorana Vukića koju je dostavio sudu i da se izjasne da li je to taj čovek koji se te večeri nalazio u kancelariji tokom demontiranja i odnošenja risivera.

Sud je ovaj predlog odbio.

"VIDEO SAM U GVOZDENOVIĆA I VUKIĆA KAKO ČUPAJU RISIVER"

Na prethodnom suđenju svoj iskaz dao je i jedan od svedoka, Predrag Drezdić, koji je prolazio pored kancelarije baš u trenutku kada su čupani risiveri sa zida.

- Vrata kancelarije bila su otključana i svetlo upaljeno. Video sam u tom trenutku unutra Marka Gvozdenovića, koji je tu noć bio DJ i Zorana Vukića, koji je radio kao obezbeđenje. Konkretno, video sam da čupaju nešto sa zida iznad televizora, a Gvozdenović je Vukiću vikao: "Požuri, hajde, požuri!" Kasnije sam saznao da su čupali risiver za kamere. Nisam hteo da upadnem u probleme i samo sam nastavio dalje ka svom stolu. Usput mi je konobar rekao da je ispala neka frka. Video sam i sam komešanje i da se splav naglo prazni, platio sam račun i izašao napolje - rekao je Drezdić.

- Jedino sto sam dalje video je da se na obali ispred splava nalazi automobil oko koga su stajali neki ljudi i ništa više od toga. Otišao sam kući i na internetu video šta se zapravo desilo. Pomenuti Vukić je radio sa mnom kao obezbeđenje i u drugom klubu i u "Džimisu", tako ga znam, a radio je i sa Vladimirom Đurovićem - ispričao je  Drezdić u svom svedočenju.

Miloš Milosavljević nekoliko puta ponovio da nije video Musića u kancelariji/ Foto: Telegraf

Kako su svi optuženi i svedoci potvrdili, Vladimir Đurović je bio šef obezbeđenja, dok je Zoran Vukić bio njegov dugogodišnji saradnik i prijatelj.

SUDIJA 5 GODINA POSLE UBISTVA TRAŽIO DA SE OPIŠE LICE KOJE JE SKINULO RISIVER

- Da li sam ja bio deo tog obezbeđenja i društva, da li si me video to veče u kancelariji splava u kojoj je bio risiver za kamere? - pitao je ponovo optuženi Musić suvlasnika splava, Miloša Milosavljevića.

- Ja sam tebe prvi put video u sudnici, a to veče kada se dogodilo ubistvo, u kancelariji je, čini mi se, bilo drugo lice. Krupnije od tebe, nabildovanije i sa istetoviranim rukama. Niko me do sad, od početka postupka, nije pitao da opišem to lice, ali mogu da kažem da mislim da to nisi bio ti. Meni je ovde prisutni tužilac pre mog prvog saslušanja 2015. godine sugerisao na ime Vuk Musić - istakao je Milosavljević.

NINA ŠOBOTA MUSIĆA PRVI PUT VIDELA U SUDNICI

I Nina Šobota, koja je bila u autu sa Veliborom Dunjićem kada je ubijen, i koja je tada teško ranjena, rekla je da joj je ubica dobro poznat, ali da Vuka Musića nije videla nikad.

Nina Šobota Foto: Telegraf.rs

Dobro znam ko je ubica, viđala sam ga i ranije po kafićima, prepoznala sam ga na slici u policiji, rekli su mi da se zove Vladimir Đurović. Vuka Musića nisam videla te večeri na splavu, a prvi put sam ga ovde videla u sudnici - rekla je Šobota pred sudijama 19. feburara ove godine. Ona je priznala da je Velibor uvek bio naoružan.

U razgovoru sa adbokatom Vuka Musića, rečeno nam je da odbrana ostaje pri tome da je došlo do zamene identiteta.

- Odbranu ćemo i dalje temeljiti na zameni identiteta, i zasnivaćemo je, između ostalog, i na priznanju Gvozdenovića, koji je osuđen na godinu dana kućnog pritvora, dok je Musić već godinu dana u Okružnom zatvoru, a tereti se za isto delo. Drže ga bez ikakvog osnova, iako je on dao sve moguće garancije da će se odazivati sudu na pozive. Sve vreme mu se stavlja na teret i da je bio u bekstvu, pa da zbog toga nije ranije uhapšen, iako ga je policija našla na adresi na kojoj godinama živi sa verenicom - rekla je advokat Sarah El Sarag.

Zbog promene u sastavu Veća, suđenje je pet puta kretalo ispočetka, a sledeće ročište zakazano je za 22. maj.

Vladimir Đurović i Zoran Vukić nikada nisu pronađeni.

VIDEO: Zašto Delije dolaze na Zvezdinu košarkašku utakmicu?

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Tagovi: Tetovaža, Ubistvo, Velibor Dunjić, Vuk Musić

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • D
  djape

  Samo da vam skrenem paznju na dve cinjrnice.Ne preziva se covek Drezdic,vec Drezgic.A druga vrlo bitnija,Zoran Vukic je i te kako pronadjen,nagodio se sa tuzilastvom i izdrzao kaznu...

 • A
  Aleksandar 84

  Mafijasi iz pravosuđa prikrili ubicu i napravili dil, zato su nasli nekog mucenika koji ce da robija i to je to... Srbija pravna drzava, al zamalo

 • D
  Dejan

  Tragicno sudstvo! Kao po obicaju.

Novosađani naručili telefon od 650 evra, pa pretili dostavljaču nožem i oteli mu pošiljku

Nestao muškarac kod Jagodine: Policija pretražuje Moravu, ne znaju da li je ubistvo ili samoubistvo

Određen pritvor Bogdanu, osumnjičenom da je ubio brata: Šta kažu nadležni o nasilju u ovoj porodici

Pronađeno telo žene na Štrandu za kojom se tragalo 24 sata: Bila je upetljana u lance

Kapela puna cveća, a grobljem odjekivao plač: Na večni počinak ispraćene majka i ćerka iz Pirota

Zvonko se utopio u Dunavu: Prijatelj je pio sa njim, pa zaspao. Ubrzo su našli njegovo telo (FOTO)

Ubicama promaklo 10.000 evra: Porodica u Jabukovcu izrešetana zbog para, ali 2 šteka su neotkrivena

(FOTO SA LICA MESTA) Ubistvu u Novom Pazaru prethodila svađa: Napadač i žrtva sedeli za istim stolom

Pucnjava u Novom Pazaru: Ubijen muškarac ispred restorana, blokiran ceo grad

Bogdan osumnjičen za ubistvo negira da je planirao svirepi čin: Rekao da ga je Ignjat maltretirao

Na umrlici zajedno mama Svetlana i ćerka Anđela: Familija 5 dana čeka njihova tela

Udarali mladiće pištoljem, pa pucali na njih u Umci: Posle mesec dana uhapšeni osumnjičeni

Sahranjen surovo ubijeni Ignjat: Na umrlici, među ožalošćenima i osumnjičeni ubica - brat Bogdan

Primorali momke da ih voze po Velikom Gradištu i plaćaju pića, pa im uzeli nakit, pare i dokumenta

Teška nesreća u Odžacima: Jedna žena poginula, za volanom bio njen sin

Albanci se potukli u Leposaviću, zaplenjena i jedna poluautomatska puška, ima povređenih

Izbo hladnokrvno mladića po grudima, pa pobegao: Policija raspisala poternicu za nasilnikom iz Uba

Novi detalji masakra u Jabukovcu: Ubice videle novčanice od 500 evra koje je Raja proneo kroz selo

Bogdan iz Šapca koji je ubio svog brata Ignjata je unuk čuvenog slikara Milića od Mačve

Nevino detinjstvo braće iz Šapca: Ubica glavu drži pognuto, a žrtva ga je zagrlila sa osmehom

Jeza u šabačkoj mirnoj ulici: Bratoubica imao plan da sakrije telo, hladnokrvno ga gurao ka rupi

Bogdan (20) iz Šapca ubio starijeg brata bokserom i nožem? Pominje se i jeziv motiv ubistva

Utopio se pecaroš u Dunavu u Novom Sadu, nije uspeo da dopliva do čamca

6 dana pošto se iselio iz tastove kuće u Velikom Gradištu pijan ga je prebio, a ženi pretio klanjem

Albanka na srpsku granicu došla okićena zlatom, a onda su joj otkrili bogatstvo u džepu i prtljagu

Policija zatekla mladića kako gura kolica, telo svog brata: Ubistvo u uglednoj šabačkoj porodici

Članovi porodice Svetlane i ćerke Anđele koje su poginule u snu: Čekali smo poziv koji nije stigao

Mesecima kidao ženama lančiće sa vrata nasred ulice: Uhapšen mladić (28) koji je plen prodavao dalje

Mladić (20) uhapšen zbog ubistva brata (24) u Šapcu: Sumnja se da ga je udarao po glavi do smrti!

Biciklista poginuo na licu mesta kada ga je vozač automobila oborio: Teška nesreća u Futogu

Provalio u kancelariju firme u Nišu i obio sef: Ukrao skoro 4.000 evra, ali je ubrzo "pao"

Kruže dve verzije priče o utapanju Stefane (14): Porodica i grad u šoku, ponavljaju iste reči

Preokret u istrazi masakra u Jabukovcu: Uhapšen komšija Kazimirovića, nestalo 100.000 evra?

Roditelji Mile (2) grlili beli sanduk: Sahranjena devojčica koja se utopila na Vlasinskom jezeru

Misteriozni nestanak, nerazjašnjena ubistva, pronađeni skeleti: Gradić u Vojvodini kao iz krimića

Muškarac kod Smedereva se zapalio pokušavajući da upali kuću: Plamen zahvatio i njegove roditelje

Pitali smo bolnicu u Aleksincu o smrti bebe i porodilje u 10 dana, dali su samo 4 kratka odgovora

Maloletnici krali na bazenu u Požarevcu: Iskoristili trenutak, pa krali torbice pune para i telefona

Požar buknuo u kući u Novom Sadu: Pronađeno telo muškarca u delu doma koji nije zahvatila vatra

I članovi porodice četvorostrukog ubistva kod Jabukovca pod lupom, a ovo je mogući razlog

Detalji krijumčarenja devojčice (9) sa Kosova: Vozač rekao da se dete igralo i sakrilo u gepeku

Muškarac preminuo na bazenu "Čair" u Nišu: Samo što je ušao u vodu, izdalo ga je srce

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima