"Plašimo se za bezbednost naših žena i dece": Malčanski berberin je na slobodi, u selu niko ne želi da govori o njemu

U selu Malča nerado govore o Ninoslavu Jovanoviću, silovatelju povratniku, koji je do nedavno ponovo bio u zatvoru. Mnogi ne žele da komentarišu njegovo puštanje na slobodu ali većina strahuje za bezbednost žena i dece

  • 3

Ninoslav Jovanović, poznat kao "malčanski berberin" ponovo je na slobodi, posle pet meseci provedenih u zatvoru zbog polnog uznemiravanja žena na društvenim mrežama.

Stanovnike sela Malče kod Niša uznemirila je ova vest, budući da je Jovanović prethodno bio osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja, ali mu je prošlog leta Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine.

U selu Malča nerado govore o Ninoslavu Jovanoviću, silovatelju povratniku, koji je do nedavno ponovo bio u zatvoru. Mnogi ne žele da komentarišu njegovo puštanje na slobodu ali većina strahuje za bezbednost žena i dece.

Ime Malčanski berberin Jovanović je dobio pošto je na suđenju za silovanje 12-godišnje devojčice priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje, poslednji put je na to navodio devojčice na društvenim mrežama.

Istina je, kažu u Malči, da je Ninoslav Jovanović posle 12 godina zatvora pokušao da živi normalnim životom, oženio se i zaposlio, ali je ubrzo ponovo završio u zatvoru.

Ninoslav je odslužio svoju kaznu; Foto: Facebook, Profimedia

On je jedan u nizu, kaže otac ubijene Tijane Jurić, jer se na predavanjima u školama širom Srbije često javljaju deca koja su seksualno zlostavljana. Jurić upozorava na to i kaže da je potrebna veća zaštita žrtava.

- Mnoga deca, mnoge porodice danas uopšte ne izlaze u javnost, ne žele da prijavljuju slučajeve seksualnog zlostavljanja isključivo zbog toga što ih mi kao društvo nismo zaštitili i to je ona poruka o kojoj ja pričam – nemojte mi pričati o tome da li će kriminalitet biti onakav ili ovakav, pričajmo o tome kako da zaštitimo decu, kako da zaštitimo žrtve - kaže Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić".

Advokat Nebojša Stanković kaže da iako "niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno" iz moralnih razloga odbija ovakve slučajeve i smatra da pooštravanjem kazni društvo izražava svoj stav.

- Poruka najšireg društva svim potencijalnim izvršiocima na koji način se društvo određuje u odnosu na ovakvu vrstu krivičnih dela. Svakako da je vreme jedini kriterijum koji će pokazati konkretan uticaj eventualne promene zakonodavstva za ovu grupu krivičnih dela - kaže Stanković.

Uvođenje doživotnog zatvora za počinioce najsvirepijih dela, uz potpise 160.000 građana pokrenula je fondacija "Tijana Jurić", podržao je i državni vrh, ali je predlog još u proceduri.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragana

    27. mart 2019 | 10:39

    Zasto ovo zlo jos dise!?

  • Јасмина

    27. mart 2019 | 10:25

    Једина заштита од таквих особа је трајно затварање.Ако им ни затвори не помогну,једино решење су душевне болнице...

  • R. S

    27. mart 2019 | 15:11

    Kastracija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA