Petorica Srba tajnim kanalima švercovali Albance za Mađarsku i uzimali 900 evra po osobi

Vođa bande, državljanin Severne Makedonije sve organizovao iz zatvora u Subotici

  • 0

U međunarodnoj akciji srpske, mađarske i austrijske policije uhapšena su petorica Subotičanina koji se sumnjiče da su Albance sa KiM krijumčarili za Mađarsku za 900 evra po osobi.

Krivičnom prijavom biti obuhvaćen i državljanin Severne Makedonije Š. K. (51), koji je kako se sumnja organizator ove grupe. On se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Subotici zbog istog dela, a za ovim licem su tragale i policije Mađarske i Severne Makedonije. Prijavom je obuhvaćen i S. Č. (69) iz Subotice, koji se od ranije nalazi u pritvoru u Mađarskoj takođe zbog krivičnog dela krijumčarenje ljudi.

Foto: AP/Tanjug

Sumnja se da su članovi ove grupe u periodu od sredine oktobra do sredine novembra 2018. godine za veći broj osoba albanske nacionalnosti sa područja AP KiM omogućili prebacivanje preko državne granice sa Mađarskom i dalji nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

Oni su, kako se sumnja, organizovali prihvat na teritoriji Subotice za osobe albanske nacionalnosti sa AP KiM kojima su omogućavali da pešice ilegalno pređu granicu Republike Srbije. U međuzoni su im predavali putne isprave osoba sa kojima imaju fizičke sličnosti, uz pomoć kojih su ova lica zatim ulazila na teritoriju Mađarske.

Potom su im organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko teritorije Mađarske do konačne destinacije na teritoriji Austrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA