≫ 

8 Srba je prošle godine pokušalo da pobegne iz zatvora i niko nije uspeo: Albanac je dva dana u bekstvu i za njim se još traga

Radnici obezbeđenja u zatvorima svakodnevno se bore sa prestupnicima koji pokušavaju da pobegnu od odgovornosti

  • 7

Pritvorenik M. P. (29) i dalje je u bekstvu. Ni dan kasnije, policija nije uspela da locira gde se nalazi Albanac iz Podujeva koji je u Okružnom zatvoru u Prokuplju bio zbog teške krađe. Kako saznajemo, ovo nije jedini pokušaj bekstva iz zatvora, ali jeste jedini koji je uspeo.

Prema informacijama do kojih je došao portal Telegraf.rs, u 2018. godini pokušano je osam bekstava iz zatvora.

- Pritvorenici i zatvorenici, uglavnom, pokušavaju da pobegnu tokom sprovoda do bolnice ili do suda. Ali, svih osam pokušaja je sprečeno, a oni vraćeni tamo gde im je mesto. Uspeju tokom sprovoda da se u nekom trenutku otmu, ali ih radnici iz Službe za obezbeđenje brzo uhvate. Među njima nema nijednog zvučnog imena - kaže izvor Telegrafa.

Baš kao i u tim pokušajima, Albanac M. P. otrgao se komandirima posle kontrolnog pregleda u KBC Niš. Inače, on je na kontrolni pregled vođen više od 20 puta dosad, a u pritvoru je od marta 2018. godine.

Otrgao se komandirima i dao u beg/ Foto: Telegraf

Kako nam je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija rečeno, pritvoreniku su ruke bile vezane lisicama, a čuvala su ga dvojica komandira. Time je ispoštovana bezbednosna procedura.

Komandiri su držali M. P. pod ruku i u momentu kad je jedan otvorio vrata od marice da uvede M. P, on se otrgao drugom komandiru i počeo da trči preko prometnog bulevara u pravcu stambenog naselja! Komandiri su odmah krenuli u potragu, a ubrzo su im se pridružili i pripadnici PU Niš. Vikali su prolaznicima da ga zaustave, ali niko nije shvatao o čemu je reč.

Sa lisicama na rukama on je pretrčao od Kliničkog centra do Bulevara Zorana Đinđića, a potom se izgubio među stambenim zgradama u tom delu grada.

Ovde je pritvorenik poslednji put viđen/ Foto: Telegraf

Za njim je izdata poternica.

Reč je o Albancu iz Podujeva, višestrukom prestupniku kojem je po dozvoli suda bilo dozvoljeno da telefonira iz pritvora, pa postoji pretpostavka da je on dogovorio bekstvo i da ga je neko čekao i da ga je tu preuzeo, jer je u pritvoru telefoniranje zabranjeno, osim uz dozvolu suda.

VIDEO: Najspektakularnije bekstvo iz Francuskog zatvora

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. april 2019 | 08:03

    Dozvolili siptaru da telefonira i ugovori bekstvo, koji sud...a o nesposobnim strazarima nemam reci

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    10. april 2019 | 08:02

    Taj je na Kosovu odavno

  • Züri

    10. april 2019 | 08:14

    Zato im se stavljaju lanci na noge kad se sprovode van zatvora i ovde nije neuobičajena slika,prosto a efikasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA