≫ 

Misteriozna smrt devojčice (2) iz Požarevca: U želucu ni traga od granula za trovanje pacova, ali ni jagoda. Da li je u pitanju nešto mnogo gore?

Devojčica je na požarevačko odeljenje pedijatrije primljena u ponedeljak uveče, kad ju je dovela majka, zbog povraćanja

  • 1

U Požarevcu je danas sahranjena dvogodišnja A. K, koja je preminula u Opštoj bolnici 9. aprila uveče, usled nepoznatog uzroka. Šta je izazvalo smrt trebalo bi da se utvrdi toksikološkim veštačenjem na beogradskoj VMA, koje je još uvek u toku, pišu Novosti.

Devojčica je na požarevačko odeljenje pedijatrije primljena u ponedeljak uveče, kad ju je dovela majka, zbog povraćanja.

Rodbina tvrdi da je dete imalo alergiju na jagode, Foto: Pixabay.com

Ona je primljena u stabilnom stanju, ali joj je kasnije pozlilo. Kako je navedeno u smrtovnoj listi, sat vremena pre prijema primećeno je da u rukama drži roze granule - otrov protiv pacova i miševa i da nema podataka da li je dete i pojelo neku granulu. Nije se znalo da li je ono povraćalo zbog mišomora ili zbog jagoda koje je jelo, pa je obavljeno ispiranje želuca, a kasnije je data infuzija. Po prijemu u dečije odeljenje izazvano je povraćanje da bi se želudac ispraznio, ali tada nisu primećene granule. Posle toga, dete postaje pospano, temperatura joj skače i povraća.

Lekari nisu uspeli da je spasu.

Međutim, majka je kasnije promenila priču tvrdeći da njena ćerka nije dirala mišomor, već da je imala alergijsku reakciju na jagode, a da su je lekari pogrešno lečili. Rodbina stradale devojčice negira da je iko od njih pomenuo lekarima mišomor i za smrt deteta krive isključivo doktore, zbog pogrešne dijagnoze i lečenja.

Istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo, koje je o svemu obavestilo i Centar za socijalni rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ШТА РЕЋИ,... 2

    12. april 2019 | 21:28

    Ја написах, не ЖУРИТЕ са коментарима, сутра нова прича...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA