≫ 

Nova optužnica protiv Zorana Marjanovića: U njoj piše da je Jelenu ubio pred njihovom ćerkom Janom

Dopunjena istraga ubistva pevačice Jelene Marjanović, podignuta nova optužnica protiv njenog supruga

  • 29
Zoran Marjanovic, Jelena Marjanovic, nocne more

Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Protiv Zorana Marjanovića Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je novu optužnicu u kojoj se tereti za teško ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović.

U optužnici piše da je suprug Zoran ubio Jelenu na svirep i podmukao način, dok je u neposrednoj blizini stajala je njihova maloletna ćerka Jana, piše Blic.

Prema optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu.

Jelena i Zoran Marjanović Foto: Fejsbuk / Zoran Marjanovic

Kada su se spustili dok kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj gornji deo trenerke, a potom joj opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ukoliko Zoran Marjanović bude proglašen krivim, preti mu 40 godina zatvora.

ADVOKAT MALE JANE ISPITAN U TUŽILAŠTVU

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana je 8. aprila pravna zastupnica maloletne Jane Marjanović, koja je licencirani advokat za maloletnike koji je devojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Detalji iskaza nisu zvanično saopštavani radi zašitete interesa devojčice, preneo je ranije Tanjug.

Pravnog zastupnika angažovalo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dete mora da ima advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage.

Marjanović je za sada jedini osumnjičeni u ovom slučaju, a tužialštvo je i dalje stava da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu.

Zoran na Jeleninom grobu, 2. aprila ove godine Foto: Nikola Tomić

Protiv njega dopunjavala se istraga po nalogu Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine, kada je po drugi put vratio tužilaštvu optužnicu protiv Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Odluka Višeg suda doneta je u skladu sa rešenjem Apelacionog suda u Beogradu koji je 15 dana ranije ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, kao i zbog nedostatka dovoljno jasnih dokaza koji optužnicu potkrepljuju. Po stavu Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup činjenica - koje ukazuju da je "osnovana sumnja" da je Marjanović izvršio krivično delo na način kako mu se stavlja na teret - prerasla u fazu "opravdane sumnje".

Zbog toga, tužilaštvo u dopuni istrage moralo da prikupi niz dokaza i otkloni pravne nedostatke optužnice, ako želi da se ona održi na snazi. Ukinutom optužnicom Marjanović se optužnicom tereti se za krivično delo teško ubistvo. On se od 12. juna 2018. nalazi na slobodi, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

 

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anka

    19. april 2019 | 22:38

    Bog je veliki. On će na kraju da sudi kad već imamo traljav zakon🙏🙏. Pravda za.Jelenu❤️

  • Goran D

    19. april 2019 | 22:23

    Ostavite coveka na miru.

  • Istraga

    20. april 2019 | 02:13

    Neko skrece istragu, ubio pred detetom i oprao i uklonio sve tragove, vukao telo do kanala, a nigde nema njegov DNK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA