≫ 

Detalji jezive nesreće kod Apatina: Kristijan (33) se utopio u Dunavu čim se prevrnuo skuter, a dečak (3) je plutao po površini reke

Šta je pravi uzrok ove nesreće na virovitom i nemirnom Dunavu, pokazaće istraga koja je u toku

  • 13

Kristijan Barta (33) iz Sombora smrtno je stradao u subotu, oko 17.30 časova, na Dunavu, između ovdašnjeg Brodogradilišta i restorana "Plava ruža" u Apatinu.

Mladić se utopio u prevrtanju skutera. Kako Novosti nezvanično saznaju, tom prilikom na skuteru je sa njim bilo dvoje dece njegovih prijatelja, ali su oni srećom preživeli.

Trogodišnji dečak L.M. je u trenutku prevrtanja skutera plutao na površini reke i zatim počeo da tone, ali je brzom intervencijom očevidaca spasen. Izvukli su ga pecaroši čamcem i tako spasli od utapanja.

Nakon reanimacije mališan je prvo prevezen u Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, zatim u Institut za decu i omladinu u Novi Sad, a lekari se bore za njegov život.

Dvanaestogodišnja devojčica S.A. je srećom uspela da ispliva na obalu, bila je iskusan plivač, pričaju poznanici i prisutni posetioci, svedoci na jednom od splavova.

Kristijan Barta sa ćerkicom, Foto: Facebook/Kristijan Barta

Telo nastradalog je nekoliko sati nakon utapanja izvučeno na obalu i odvezeno na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

Gosti sa okolnih splavova kažu da je skuter nekoliko puta prošao od brodogradilišta do restorana, ali nisu obraćali previše pažnje jer se u neposrednoj blizini "Plave ruže" nalazi Međunarodna marina i vožnje su učestale.

Barta se utopio nakon prevrtanja skutera, Foto: Facebook/Kristijan Barta

Bartini prijatelji vele da je bio iskusan u vožnji ovog plovila, te da im nije jasno kako je došlo do prevrtanja skutera.

Šta je pravi uzrok ove nesreće na virovitom i nemirnom Dunavu, pokazaće istraga koja je u toku.

VIDEO: Mama i klinci izlazili iz kafića, a onda je sve nestalo u sekundi

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. april 2019 | 10:32

    Skuter se ne vozi ako čovek ne zna da pliva

  • Bratija

    29. april 2019 | 11:35

    Strasno, glupo je i osudjivati iako je za osudu staviti dvoje dece bez pojasa, al to je sve da bi deci napravio neko zadovoljstvo, i desilo se to sto se desilo,

  • Viki

    29. april 2019 | 11:11

    Neodgovorno je ici bez pojasa za spasavanje. Narocito sto je s decom. A i njihovi roditelji snose odgovornost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA