≫ 

Policajac rukama gasio plamen na onesvešćenim ljudima: Petoro putnika izgorelo u sudaru kamiona i autobusa (FOTO S LICA MESTA)

Sudar se dogodio kod mesta Barlovo

  • 55
Spasavanje povređenih putnika iz autobusa u plamenu; Telo vozača u kukuruzu; Foto: Telegraf.rs

Vozači kamiona i autobusa, kao i tri putnice poginuli su u stravičnom sudaru autobusa i kamiona na putu Kuršumlija–Prokuplje jutros oko 6.45. Policija i vatrogasci zatekli su pet ugljenisanih tela na mestu nesreće. Šest putnika je povređeno prebačeno je u lokalne bolnice.

Među poginulim putnicama je medicinska sestra. Kako Telegraf.rs saznaje, vozač kamiona je Z.K. (34) iz Tutina, a vozač autobusa S.M.  Inicijali nastradalih putnica su I.V., J.R. i B.P. 

Kolona vozila odmah se stvorila sa obe strane puta iz pravca Kuršumlije i Prokuplja Foto: Telegraf.rs

Sudar se dogodio kod mesta Barlovo. Sudarili su se autobus Nišekspresa, kojim je upravljao S.M.,  i kamion sa prikolicom. Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion.

- Bio sam iza kamiona, kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je krenulo da izvlači povređene - kaže Ivan Veković za portal Telegraf.rs.

Veković je, inače zaposlen u vojnoj kasarni, u trenutku nesreće našao se u automobilu iza kamiona.

Autobus "Nišekspresa" potpuno je izgoreo Foto: Telegraf.rs

Poginuli su vozači oba vozila i još dve putnice autobusa "Nišekspresa", koji je potpuno izgoreo. U prokupačku bolnicu prevezeno je ukupno šest osoba – tri sa teškim i tri sa lakšim povredama, rekla je za RTS direktorka bolnice Snježana Arsić.

Jedna osoba ima teške povrede glave i poslata je u KC Niš na neurohirurgiju. Druga ima teške povrede donjih estremiteta i takođe je prevezena u Niš.

Treća teško povređena osoba je žena, inače medicinska sestra prokupačke bolnice, i ona je trenutno u operacionoj sali.

Izbegnuta još veća tragedija jer je autobus sa putnicima mogao da sleti s mosta u provaliju Foto: Telegraf.rs

Veković dodaje da se posle desetak minuta požar proširio i na autobus sa putnicima: Bilo je strašno, oko petnaestak ljudi je bilo u autobusu. Pozvao sam hitnu pomoć.

Na mestu sudara je krivina, a rano jutros je pala kiša.

"Niš ekspresu" nije prvi put da učestvuje u najstrašnijim saobraćajnim nesrećama.

HRABRI PROKUPAČKI POLICAJCI SKAKALI U PLAMEN DA SPASU PUTNIKE 

Na mestu nesreće nalazili su se i jedna medicinska sestra i nekoliko policajaca van dužnosti. Upravo su se oni našli u autobusu u plamenu i pomagali ostalim putnicima u autobusu kako bi sprečili veću tragediju.

Naime, prokupački policajci, bili su van dužnosti i putovali su ovim autobusom koji se nakon sudara zapalio i pretvorio u živu buktinju. Vatra je progutala četiri osobe, oba vozača vozila i dva putnika iz autobusa.

Ostale povređene spasavali su policajci.

Policajac Saša Vučković izvukao je jednog od onesvešćenih putnika. On je izvukao onesvešćenog putnika iz autobusa i rukama gasio plamen koji je zahvatio njegovo telo.

- Potpuni haos, sve je bilo u plamenu. Jednu osobu sam uzeo i izneo na ruke. Bila je onesvešćena. Ne mogu opisati scenu - rekao je Vučković.

Spasavanju su se priključili policajci iz iste uprave koji su svojim automobilom slučajno prolazili ovim putem.

VIDEO: Vatra guta vozilo u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mixi

    30. april 2019 | 09:30

    vozim po Srbiji svakodnevno,i nema dana da ne vidim da autobusi i kamioni pretiču kao sumanuti. Puna linija,krivina—nema veze,idu naravno sa velikim prekoračenjem brzine...čemu,dokle... saučešće porodicama stradalih

  • nikolina

    30. april 2019 | 10:14

    Nekada su vozaci autobusa bili gospoda.Nije mogao svako da vozi toliki narod.Danas,s obzirom na mizerne plate,vozi ko stigne.Ako nema drugog posla,covek ide u vozace.Tako je to kod nas nazalost.

  • Doktor

    30. april 2019 | 09:05

    Opet Niš ekspres i opet se vozač neodgovorno ponaša.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA