• 3

Iz RTB "Bor" za 3 godine ukradeno 243 kilograma zlata: Osumnjičenima za krađu oduzeto 48 nekretnina

Rudarski basen je oštećen za oko 9 miliona evra

  • 3

Iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena "Bor"od 2014. do sredine 2017. godine ukradeno je tačno 243 kilograma zlata - pokazali su rezultati istrage.

Kako se procenjuje, u zavisnosti od cene tog plementitog metala, koja varira na svetskim berzama, RTB je oštećen za sumu između osam i devet miliona evra, objavile su "Novosti".

Od osumnjičenih je oduzeto 48 nekretnina, koje su navodno bile u njihovom ili vlasništvu članova njihovih bližih rođaka. Reč je o stanovima, lokalima i vikendicama širom Srbije. U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađeno je 136.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, kao i više od kilograma zlatnog nakita!

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa 10. maja prošle godine uhapšena su četiri radnika RTB - I. S. (43), Z. P. (52), G. P. (44) i D. M. (45) - koji su zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala, poznatijoj kao "Zlatara’’.
Uz njih, slobode je tada lišen i S. S. (42), bivši radnik "Zlatare’’, kao i D. M. (44) i Z. I. (49), nekadašnji radnici preduzeća „Zaštita“, koje je ranije obezbeđivalo RTB.

VIDEO: Zbog krađe struje na Kosovu evropski radnici kasne na posao

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Komentari

  • Miki

    Pritisnite direktora i sefove nemoze radnik sam da ukrade toliko.

  • Istina

    To je u nekim ciframa 200000000 miliona i kad podelis dvesta miliona sa 48 nekretnina ispada da je jedna nekretnina 4200000. Da li je to realno sami procenite! Ovaj proracun je otprilike posto nije navedena cistoca zlata ali obicno se proizvodi od 24 karata sto znaci da je ukradena kolicina jos veca.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima