≫ 

Golim rukama je zadavila zdravog, tek rođenog sina: Porodilja iz Valjeva još nije saslušana, čeka se veštačenje neuropsihijatra

Od veštačenja zavisi da li će biti osumnjičena za čedomorstvo ili ubistvo deteta

  • 28

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu još nije saslušalo porodilju Jelenu V. (29), koja se sumnjiči da je nakon porođaja ubila novorođeno dete. Kako saznajemo, porodilja nije bila sposobna da da izjavu tužilaštvu, jer se i dalje nalazi na lečenju u valjevskoj bolnici.

Tužilaštvo je naložilo da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje žene, kako bi se utvrdilo njeno psihičko stanje. U zavisnosti od izveštaja veštaka neuropsihijatra biće odlučeno da li će žena biti osumnjičena za čedomorstvo ili ubistvo deteta.

Kako saznajemo, obudukcija je pokazala da je dečak rođen živ u 9. mesecu trudnoće i da je nastupila nasilna smrt. Policija je bebu pronašla u jami poljskog WC-a u dvorištu Jelene V., a sumnja da se da je žena tek rođenog sina zadavila rukama i bacila ga u poljski toalet.

Ceo slučaj je otkriven kada je žena, nakon porođaja, zbog obilnog krvarenja zatražila lekarsku pomoć u valjevskoj bolnici, gde je utvrđeno da se porodila, međutim, u prvom trenutku nije želela da kaže gde je beba, da bi kasnije tvrdila da je imala spontani pobačaj. O celom slučaju je obaveštena policija, koja je ubrzo u jami poljskog toaleta pronašla mrtvo dete.

Kako saznajemo, Jelena V. iz sela Belotić kod Osečine ima dvoje dece, a po nezvaničnim informacijama, njen muž i svekar nisu znali da je u drugom stanju. Komšije ove porodice kažu da su u šoku zbog svega što se desilo i da ne mogu da veruju da je Jelena zadavila tek rođeno dete.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    8. maj 2019 | 11:19

    Prva vest 7.mesec,sad ispade 9.mesec - još gore. Drugo, muž i svekar nisu znali da je trudna - u redu,svekar ne mora ni da zna, ali muž? ??????! Ima dvoje dece.....Ljudi ko je ovde lud? Mala nije, u braku, ima decu! Sad meni ništa nije jasno! Sad postoji više faktora motiva pa ili je za psihijatrisku ustanovu najzatvorenijeg tipa ili za ćeliju bez prozora i vrata ili ne znam....Muž nije znao!!!! Pa ako je on napravi dete šta je tu strašno, gde ima za 2 ima i za treće. A ako je imala razlog da to prećuti, štp lepo nije pokupila decu i otišla i razvela se. A pre svega, ako nije htela bebu, što glupača nije gutala pilule. Kako god okreneš - KRIVA. Ubiti dete golim rukama i to svoje, pa šta bi uradila tuđem. Kuku majko, pa ovca kad se ojagnji, nosila sam joj toplu vodu i posebno davala žito sa vitaminima,a jagnje sam donosila u krevet i pokrivala ćebetom, a kamoli bebu. Ja ne znam šta da mislim. Ako bi je trebalo ubiti,onda bismo bili kao ona,pustiti je da živi, ne znam. Ona nije ubila jedno, već troje. Ovo dvoje će biti obeleženo celog života. Ubila im je detinjstvo i radost življenja. Me znam, da sam neko ko treba da odluči, ne bih znala. Znam samo da bih ja za svoje dete ubila i to je jedini razlog. Oči,srce,život bih dala za svoju mezimicu. Strašnoooo! Celu porodicu proveriti.

  • ime

    8. maj 2019 | 10:39

    Joj Bože idiotkinje...

  • Barbara

    8. maj 2019 | 10:28

    Kakvo saslušanje? Doživotna robija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA