≫ 

Ko je Dalibor Bogdanović raznet u eksploziji BMW-a u Novom Sadu? Iza sebe ima pokušaj otmice, 2 ranjavanja, a nekada je ratovao na Kosovu

* Bio je pripadnik Interventne brigade * Ratovao je na Kosovu kao pripadnik specijalnih jedinica * Bivši potpredsednika FK Vojvodina *

  • 13
Kafana, pištolj, pucnjava, policija Foto: Telegraf

Dalibor Bogdanović (42), zvani Boća, koji je teško povređen juče uveče u eksploziji džipa u Novom Sadu, stari je znanac policije. Povređenom Boći je amputirana potkolenica i on je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.

Naime, Bogdanoviću se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića. Zbog te filmske akcije u Novom Sadu uhapšena je čitava grupa, a u otmici je učestvovalo petoro ljudi, od kojih svi imaju dosijee i svi su organima reda poznati od ranije.

Tada su uhapšeni osuđivani narko-diler Goran Kovačević Goranac (43), Božidar Bosnić (51), Nenad Stević (39), kao i policajci Dalibor Bogdanović (40) i Vladica Rakić (36). Svima je određen pritvor do 30 dana.

Oni su osumnjičeni da su 22. maja 2017. godine preteći pištoljem prebili Cvijetića u novosadskom naselju Detelinara, a zatim ga strpali u gepek "audija A6" i krenuli u beg. U kolima su tada ostali Stević i Bosnić, koji su pokušali da umaknu policiji koja ih je jurila ulicama Sremske Kamenice, ali su ubrzo zaustavljeni na Mišeluku i pohapšeni.

Teodora Kaćanski, Nenad Stević, Novi Sad Teodora Kaćanski i Nenad Stević; Foto: Instagram/kacanska

Ostala trojica otmičara pobegla su nakon što je Cvijetić strpan u automobil, ali su njihovo prisustvo snimile kamere sa obližnje stambene zgrade. Pred tužiocem su saslušani Knežević, Bogdanović i Rakić, dok je oteti Cvijetić tada zadržan u pritvoru do 30 dana zbog svojih dela.

Stević je inače dečko fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, koja je takođe ubijena u sačekuši dok je preparkiravala automobil ispred zgrade u kojoj su živeli. Bogdanović je došao kod Stevića neposredno nakon što je Teodora ranjena.

Motiv za otmicu Cvijetića upravo je bila Teodorina smrt, pošto se sumnja da je Stević nakon otmice hteo od Cvijetića da izvuče informacije o ubistvu svoje devojke.

Teodora Kaćanski, Novi Sad Ubijena Teodora Kaćanski; Foto: Instagram/kacanska

PRE 5 GODINA RANJEN U SAČEKUŠI

Dalibor Bogdanović je pre pet godina ranjen u ruku i stomak u centru Novog Sada.

Na njega je tada ispred lokala u Ulici Laze Telečkog pucao Jovan Kecman Coja (34), vođa navijača FK Novi Sad "Korida". Žrtva i napadač su se prvo posvađali oko muzike u lokalu u kom su bili gosti. Boća je tada bio u društvu sa Markom Markušem i njegovim ocem Zoranom.

Pištolj u ruci, pucnjava, pucanje Dalibor Bogdanović je nakon svađe sa Jovanom Kecmanovićem primio dva metka; Foto-ilustracija: pixabay.com

S obzirom na to da su se i ranije sukobljavali, svađa je ubrzo prerasla u tuču u kojoj su učestvovali i njihovi prijatelji, takođe navijači. U jednom momentu Kecman je izvukao pištolj, ispalio više metaka u Bogdanovića, a zatim je pobegao.

RATOVAO NA KOSOVU I BIO LIČNI TELOHRANITELJ NENADA ČANKA

Dalibor je ranije bio lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Svojevremeno je radio i kao policajac, odnosno bio je pripadnik Interventne brigade. Kada je došlo do izmena u rukovodstvu FK Vojvodina, postavljen je za komesara za bezbednost ovog kluba.

On je bivši radnik policije i komesaru za bezbednost FK Vojvodina, dok je pred kraj 2016. obavljao i funkciju potpredsednika novosadskih crveno-belih. Bogdanović je ratovao je na Kosovu kao pripadnik specijalnih jedinica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    11. maj 2019 | 08:27

    Pisite o nekim ljudima koji su uradili nesto u zivotu, bas mene briga ko je ovaj covek i gde se on kretao za zivota... Dosta nam je ovih kriminalca u pokusaju, starleta, farmi, parova...

  • Zk

    11. maj 2019 | 09:25

    Nikad vise srbija nije imala ubice batinase i mafijase...90te su zlatne godine bile za razliku od ovog vremena uzas...

  • Realno

    11. maj 2019 | 08:29

    Kad će ljudi da shvate da su ti džipovi i limuzine jako nebezbedni. Malo malo pa neki eksplodira, ja vozim puntića, nikad štucnuo nije a kamo li da eksplodira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA