≫ 

Nova velika hapšenja u Grdelici i Leskovcu: Privedene 2 osobe zbog pronevere 23 miliona dinara (video)

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije

  • 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su P.K. (57), javnog izvršitelja iz Leskovca, i M.K. (28), odgovorno lice privrednog društva Morava eko pelet iz Grdelice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je P.K, u periodu od 2016. do 2018. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, sa namenskog računa svoje kancelarije izvršio više transakcija u vidu pozajmice u iznosu od oko 23 miliona dinara privrednom društvu "Morava eko pelet", a koji je po Zakonu bio dužan da isplati izvršnim poveriocima.

Osumnjičeni P.K. naneo je na taj način štetu izvršnim poveriocima i pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Morava eko pelet" u iznosu od 22.958.850 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sve...

    13. maj 2019 | 14:51

    ...izvršitelje pohapsiti pa da se vidi šta su sve uradili bez posledica

  • Nikolas

    13. maj 2019 | 14:18

    KUKU!!! PA AKO POCNETE SVE HAPSITI MORACETE NOVE ZATVORE ZIDATI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA