≫ 

"Državna starleta" optužila muža makroa da ju je pretukao: Navodno je pobegla iz stana u modricama, polućelava i iskidanih noktiju (FOTO)

Iz Sigurne kuće saopštili da Dušica Jevđenović sa dva sina nije primljena kod njih, iako se preko prijateljice raspitivala o uslovima i rekla da će doći. Suprug Milivoje Zarubica nedostupan za komentar, a advokat nije upoznat sa događajem

  • 7

Dušica Jevđenović (28), poznatija kao „državna starleta“, pobegla je iz stana u kojem je živela sa suprugom Milivojem Zarubicom, osuđenim makroom, nakon što ju je navodno pretukao.

Dušicu je, prema svedočenju njene prijateljice, Zarubica navodno prebio 20. maja dva dana pred njihovu slavu, letnjeg Svetog Nikola.

Njihov brak je duže vreme u krizi, a do kulminacije svega došlo je pred slavu koju su trebali da proslave u porodičnom domu na Bežanijskoj kosi, a Zarubica je navodno bukvalno iščupao komade kose sa glave, čupao nokte, davio je i šutirao.

Pojedini mediji objavili su fotografije na kojima tvrde da su povrede nastale od davljenja i čupanja.

- Dušica je već bila pozvala goste dva dana pred slavu, a nakon toga Milivoje ju je brutalno prebio. Ona je odmah napustila kući - tvrdi starletina prijateljica.

Podsetimo, Dušica i Milivoje venčali su se pre nekoliko godina u jednom luksuznom hotelu u Nišu.

Policija se nije oglasila, ni potvrdila da je Dušica prijavila supruga za nasilje.

Ukoliko se dokaže njegova odgovornost, on će osim za nasilje nad suprugom, biti gonjen i za to što je počinio krivično delo nad maloletnom decom.

I pored više pokušaja nismo uspeli da dođemo do Milivoja Zarubice kako bi čuli njegovu stranu priče.

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, izjavila je za Telegraf.rs da je upoznata sa ovim slučajem.

- Dušica Jevđenović nije u sigurnoj kući. Prijateljica Dušice Jevđenović nas je kontaktirala pre nekoliko dana i pitala da li ona može da se skloni kod nas. Rekla sam da može slobodno da se javi i da dođe. Posle dan, dva je opet zvala i rekla da će Dušica doći čim proslavi slavu. Od tada nije potražila našu pomoć, niti se javila - kaže Stanojević.

Ona dodaje da svaka žena koja je doživela porodično nasilje je dobrodošla.

Vesna Stanojević Vesna Stanojević obaveštena o nasilju u porodici Printskrin Telegraf

- Ukoliko žrtva nije prijavila nasilje, mi se dužni da obavestimo policiju da smo primili pretučenu ženu - kaže na kraju Stanojević.

Kako saznajemo, ni advokat koji ju je rasnije zastupao nije upoznat sa novim slučajem, niti ga je Jevđenovićka kontaktirala.

BAHATA SLUŽBENICA, STARLETA...

Dušica Jevđenović postala je poznata javnosti kada su isplivale njene eksplicitne fotografije saznalo i da radi kao "savetnica" u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i ima diplomatski pasoš. Sadašnji poptredsnik vlad i minista spoljnih poslova poništio joj je diplomatski pasš, ali nikada se nije da li je njegov prethodnik Ivan Mrkić ili neko drugi u MSP dao odobrenje za putnu ispravu i šta joj je bio posao u ministarstvu.

Dušica Jevđenović Dušica Jevđenović je prva "državna" starleta otkrivena u Srbiji Foto: Facebook

Drugi skandal Dušica je napravila u leto 2015. godine kada je sa bratom Ivanom, na Bežanijskoj kosi suzavcem napala dvojicu policajca, koji su prethodno privodili njenog brata jer im je pretio gasnim pištoljem.

Tokom intervencije Jevđenovićeva je vređala policajce, govorila im da ne znaju s kim se kače i pretila im diplomatskim pasošem. Zatim je policajca Bojana Milenkovića isprskala suzavcem, usled čega se ovaj, prema njegovom iskazu, onesvestio.

Jevđenovićevoj, inače, ovo nije jedini bahati ispad, s obzirom na to da je (u toku službovanja u MSP) bila gonjena i za jednu saobraćajku koju je izazvala. Bila je dovođena u vezu sa jednim srpskim političarem, posle čega je rodila sina. U međuvremenu je sa Milivojem dobila drugog sina.

MILIVOJE ZARUBICA - NAJPOZNATIJI SRPSKI MAKRO

Milivoje Zarubica (49) najpoznatiji je osuđeni srpki makro. Za njega je javnost prvi put saznala prilikom njegovog hapšenja u beogradskom naselju Vidikovac 2002. godine. On se tada popeo na krov motela "Sveti Nikola" i sa rodbinom i osobljem, među kojima je bilo, kako je policija tada utvrdila, i 15 prostitutki, i pretio da će izvršiti samoubistvom. Razlog za takav čin je bila odluka tadašnje SO Rakovica koja je donela rešenje da se motel sruši jer je bespravno sagrađen.

Milivoje Zarubica Sve "nijanse" Milivoja Zarubica 2003/2019. Foto: MUP Srbije, Instagram

Tom prilikom, Zarubica je fizički napao Milana Pejovića, tadašnjeg načelnika OUP Rakovica, kada se policijac popeo na krov u pokušaju da odvrati Zarubicu koji se nalazio na krovu i pretio samoubistvom. U intervenciji su učestvovali i pripadnici Specijalne antiteroristicke jedinice MUP-a Srbije, koji su Zarubicu i ostale spustili sa krova.

Video-snimak hapšenja Milivoja Zarubice pogledajte OVDE.

On je 2003. godine bio u bekstvu dva meseca, kada je policija za njim tragala zbog posredovanja u prostituciji. Uhapšen je u akciji „Sablja“, kada ga je policija pronašla sakrivenog u uglju u garaži prijatelja u Batajnici. I pre toga, Zarubica je bio na meti policije koja je od 1999. godine protiv njega podnela tri krivične prijave. U samo jednoj akciji protiv Zarubice, decembra 1999, policija je u Resniku pronašla 180.000 maraka i 46 devojaka iz Rumunije i Moldavije.

Bojan Zarubica, silovanje, prostitucija, hapšenje, razbojništvo Grupa sa Zarubicom koja je uhapšena zbog trgovine ljudima Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Viši sud je Milivoja Zarubicu 2004. i 2005. godine zajedno sa još 11 osoba osudio zbog organizovanja prostitucije i trgovinu 11 državljanki Moldavije. Svoj posao je "razvio" i po Evropi, što pokazuje i presuda Antimafijaškog suda u Bolonji, koji ga je u novembru 2008. godine osudio na 17 godina zatvora i novčanu kaznu od 150.000 evra. Milivoje je opet posle bekstva uhapšen 2010. godine u Blacu i odmah prebačen u zatvor u Nišu gde je izdržavao četvorogodišnju robiju.

KAKAV OTAC, TAKVI SINOVI

I sinovi Milivoja Zarubice krenuli su očevim stopama.

Bojan Zarubica, Milivoje Zarubica, Marko Zarubica Bojan, Milivoje i Marko Zarubica Foto: Privatni album

Bojan Zarubica (31), takođe je osuđivan zbog trgovine ljudima, ali je kasnije počinio još surovije zločine. Bojana je Apelacioni sud u beogradu osudio na 20 godina zatvora zbog tri silovanja i čak 13 razbojništava, kao i nedozvoljenog nošenja oružja.

Bojan Zarubica, silovanje, prostitucija, hapšenje, razbojništvo Bojan Zarubica osuđen je na 20 godina za tri silovanja i više razbojništava Foto: MUP Srbije

Bojan Zarubica je 13. avgusta 2008. silovao  (50) u žbunju nedaleko od beogradskog Hipodroma. Naime, kada se vraćala iz grada, u blizini pružnog prelaza kod Sajma, prišao joj je s leđa i silovao.

Zatim je dokazano da je 20. jula 2009. kod novobeogradskih splavova silovao J. M. (29), a 23. septembra 2010. M. K. (24) u naselju Resnik. Žrtve je napadao s leđa, odvlačio u žbunje i primoravao ih prvo na oralni seks, a zatim ih je silovao.

Bojan Zarubica, silovanje, prostitucija, hapšenje, razbojništvo Bojan Zarubica (na fotografiji) osuđen je zajedno sa bratom Markom Foto: Privatni album

Njegov rođeni brat Marko osuđen je u istom procesu na dve i po godine zatvora zbog razbojništva.

O sinovima Milivoja Zarubice pisalo se u avgustu 2008. kada je uhapšena grupa advokata, lekara i policajaca koja je uzimala novac da bi osumnjičene ili optužene oslobodila krivične odgovornosti.

Mediji su tada objavili da je Milivoje Zarubica navodno dao 3.000 evra dvojici advokata kako bi izdejstvovali da protiv njegovih sinova, osumnjičenih tada za razbojništva, ne budu podnete krivične prijave, odnosno ne budu privedeni istražnom sudiji.

(I. Č./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA