"Zapamtite, tata nije bio ovde": Goran pre bekstva zapretio sinovima. Mlađi dečak od traume još nije ni progovorio

- Desila im se užasna tragedija i to je velika trauma za njih. Mlađi sin je mnogo gore podneo to i mislimo da jadničak još nije ni dovoljno svestan šta ga je zadesilo, dok je stariji sin bio veoma uznemiren i uplašen - kaže izvor iz istrage

  • 54

Tri dana novosadski policajci neprestano su tragali za Goranom Jankovićem zbog sumnje da je u petak ujutru u Novom Sadu nasmrt pretukao svoju suprugu Mirjanu Janković i njene roditelje, čemu su svedočili njegovi sinovi. Istražitelji smatraju da je osumnjičeni sve uradio sa dobro pripremljenim planom, o čemu svedoče detalji njegovog skrivanja.

Izvor iz policije priča za "Blic" da se, i pored Jankovićeve šture izjave u policiji, polako "slažu sve kockice" te da se potvrđuju preliminarni rezultati istrage da je sa namerom došao u kuću Mirjaninih roditelja da počini zločin.

Prema rečima izvora, skoro da je sigurno da je Janković uradio sve sa predumišljajem, a pre nego što je počinio zločin otišao je u kafanu i popio par pića.

- Oko pet ujutru vratio se iz kafane, spakovao ranac sa čistim stvarima koje bi mogle da mu potraju par dana, uzeo čekić i kolima otišao do Mirjaninih roditelja - kaže izvor.

Čim je ušao u kuću porodice Pajić, Goran je počeo da viče i prvo je nasrnuo na tasta Branislava jer je znao da ga on jedini može sprečiti pošto je bio korpulentan čovek.

Gorna Janković, Novi Sad Goran je radio kao vulkanizer u Veterniku/ Foto: Facebook

Branislava je jedva savladao sa nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana je pokušavala da ga u tome spreči dok je Nada sklanjala decu.

Zatim je krvnički izudarao Mirjanu, a kada je Nada uzviknula: "Eto, jesi li sad zadovoljan zete?", okrenuo se i čekićem utukao na kućnom pragu.

Sve ovo posmatrala su njegova dva sina.

Deca, kao ključni svedoci pred kojima se dogodio zločin, izuzetno su potresena. Psiholozi i drugi stručnjaci iz Centra za socijalni rad u više navrata su razgovarali sa njima ne bi li izvukli neku informaciju.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad Mirjana i Goran imali su turbulentan brak/ Foto: Facebook/Goran Jankovic

- Desila im se užasna tragedija i to je velika trauma za njih. Mlađi sin je mnogo gore podneo to i mislimo da jadničak još nije ni dovoljno svestan šta ga je zadesilo, dok je stariji sin bio veoma uznemiren i uplašen. Dugo je ćutao i nismo hteli da ga maltretiramo i da insistiramo na njihovim izjavama, već smo se fokusirali na hapšenje osumnjičenog. U jednom trenutku, stariji sin se malo oslobodio i ispričao nam da im je otac pre odlaska zapretio i rekao: "Zapamtite, tata nije bio ovde" - kaže izvor za Blic.

Nakon krvavog pira seo je u svoj automobil i u želji da zavara trag, uputio se prema Dunavu gde je pored jedne firme ostavio automobil i dalje otišao peške.

- Forenzičari u automobilu nisu pronašli pribor za hitnu pomoć što nam je dalo novi trag da ubica izgleda nema suicidne namere tako da smo pojačali potragu sve dok u nedelju oko 23 sata nismo dobili dojavu od jedne sugrađanke da je osumnjičeni viđen u blizini Bulevara cara Lazara u naselju Liman 4. Čitavu noć smo "češljali" teren i ujutru nas je pozvao vlasnik broda sa dunavca uz Ribarsko ostrvo i rekao nam da ima nekog na plovilu - priča izvor.

Goran Janković hapsenje Trenutak Goranovog hapšenja/ Foto: Pink.rs

Pošto su bili u blizini, uhapsili su ga za svega par minuta a on je, objašnjava izvor, pokušao da pobegne sa broda.

Sumnje da je sve učinio sa predumišljajem potkrepljuje i činjenica da je imao spremnu čistu odeću, da se oprao od krvi, presvukao, te da je čak imao i nešto hrane uz sebe pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Podsetimo, Janković je imao zabranu prilaska Mirjani koju mu je Osnovni sud izrekao 11. maja zbog nasilja u porodici. Mirjana ga je tad napustila i preselila se sa decom kod roditelja. Janković to nije mogao da podnese, molio ju je preko prijatelja da mu se vrati, a pošto nije htela, došao je u dom njenih roditelja i brutalno ih sve ubio.

VIDEO: Trenutak hapšenja Gorana Jankovića, osumnjičenog za trostruko ubistvo

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    29. maj 2019 | 09:20

    Koliko bolesnih komentara ima...Signal da smo kao drustvo dotakli dno...I da buducnosti nema...

  • Ivanka

    29. maj 2019 | 08:17

    Otpad,ljudski sljam!!!Zatvorite ga u rudarsko okno.

  • Jovana

    29. maj 2019 | 09:07

    Pod hitno napraviti peticiju za vraćanje smrtne kazne, stanje u Srbiji više nije normalno! Svaki dan neka tragedija, ljudi su se osilili, psuju, biju, ubijaju...kazne blage, Boga se ne boje! Evropa i Amerika traže od Belorusije-gde inače živim da ukine smrtnu kaznu al pametni Lukašenko neće! Zato ovde možete bez ikakvog straha prespavati na klupi u parku. 2011 ovde je bio teroristički napad u metrou-ostavili torbu s bombom, našli su ih za 2 meseca i streljali za manje od godinu, sve možete pročitati na netu. Pa da vidim ko bi se usudio opet..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA