Konačno gotovo jedno od najdužih suđenja u Prokuplju: Osuđeni na 19,5 godina zbog dva kilograma heroina zakopanih na njivi

Optužnica je podignuta još 2013. godine i ovo je jedno od najdužih suđenja za ovu vrstu krivičnih dela

  • 2

Pred Višim sudom u Prokuplju izrečena je presuda šestorici muškaraca koji se terete za dva kilograma heroina. Ukupno su dobili 19 i po godina zatvora i to četiri lica, dok je jedan oslobođen, a drugi, koji je pružao pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, uslovno je osuđen na šest meseci. Sudskim većem presedavao je sudija Mališa Stojanović. Na ovu presudu okrivljeni imaju pravo žalbe,ali samo da se preinači presuda.

Kako nam je potvrđeno najviše, odnosno šest i po godina zatvora, dobio je Dalibor M. (42) iz Niša, koji je povratnik u vršenju krivičnih dela. Posle njega po visini kazne ide Ivan P. koji je dobio pet godina zatvora. I on je povratnik u vršenju krivičnih dela. Po četiri godine zatvora dobili su Ivan K. iz Baličevca i Dušan J. iz Niša. Miloš K. koji je Ivanov brat oslobođen je, a Miljan M. iz Biljega koji je Ivanu K. pomogao osuđen je uslovno na šest meseci i dve godine provere.

Optužnica je podignuta još 2013. godine i ovo je jedno od najdužih suđenja za ovu vrstu krivičnih dela, jer je prethodni sudija prestao da obavlja ovu funkciju, te je ranija presuda ukinuta. Slučaj je iz 2010. godine kada su u Baličevcu pronađena dva kilograma heroina i za ovo vreme održano je 37 ročišta za glavni pretres.

- Operativnim putem policija je došla do saznanja da je heroin zakopan na njivi u selu Baličevac. Radili su na tome par dana, odnosno obavljali prismotru, kada je Ivan K. ušao u tu njivu, koja je u vlasništvu njegove porodice i pokušao da iskopa i skloni drogu. Primetio je pripadnike Žandarmerije, te je pobegao, ali je već sutradan uhapšen i tako je klupko počelo da se odmotava - tvrdi izvor blizak istrazi.

On dodaje da se nakon toga lako došlo i do ostalih osumnjičenih.

- Miljan M. koji je pomogao je Ivanu K. da se skloni od policije, te je on optužen za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    31. maj 2019 | 19:50

    Strasno! Povratnik dobija sest godina umesto 66 godina, za primer ostalima... Zato u Srbiji droge ce uskoro biti, i u Obdanistima!!!

  • Svetlana

    2. jun 2019 | 13:37

    Pozdravljam MUP Srbije na marljivosti i trudu ali trebalo bi svaki okrug gde se nešto gaji s sumlja se da nije čista stvar pretražiti verujem da bi mnogi bili pohapšeni. Molim vas kada su kod monahinja u jednom Manastiru pronašli kanabis Milostivog Anđela šta dalje da pričamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA