≫ 

Otkrivena nova tajna makroa iz Mirijeva: Bili su hranitelji maloletnog deteta, a svake večeri se u njihovoj kući bluda i razvrata odigravao užas

Priča o petočlanoj porodici iz pakla koja je uhapšena zbog sumnje da je vrbovala i potom podvodila devojku postala je još šokantnija

  • 45

Supružnici Jasmina i Goran Nikolić iz Mirijeva, koji su pre dve nedelje uhapšeni zajedno sa svojom decom i rođakom zbog sumnje da su podvodili devojku (19), bili su hraniteljska porodica kod koje je sve do njihovog hapšenja bilo smešteno maloletno dete.

Priča o petočlanoj porodici iz pakla koja je uhapšena zbog sumnje da je vrbovala i potom podvodila devojku postala je još šokantnija.

Naime, vođeni tragom reči komšiluka Nikolića iz Mirijeva, koji su za "Blic" ispričali da je ova porodica hraniteljska i da dete koje su usvojili ide sa njihovom decom u vrtić, ovaj list je istražio slučaj. Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove sumnje su zaista i potvrđene.

Hapsenje u Mirijevu

Foto: MUP Srbije

- U porodici supružnika J. N i G. N. se nalazilo dete na hraniteljskom smeštaju, koje je nakon hapšenja hranitelja, dana 15.5.2019. godine, neodložnom intervencijom dežurnog stručnog radnika Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu privremeno smešteno u ustanovu socijalne zaštite, do izbora adekvatne hraniteljske porodice - kažu za "Blic" iz Ministarstva za rad.

Dan nakon hapšenja ove porodice, kako dodaju iz Ministarstva, dostavljeno im je obaveštenje Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd o incidentnoj situaciji u porodici Nikolić, odnosno o hapšenju hranitelja Jasmine i Gorana kod kojih je bilo smešteno maloletno dete N. B., za čiju zaštitu je bio nadležan Centar za socijalni rad na Novom Beogradu.

Hapsenje u Mirijevu

Foto: MUP Srbije

- Iz sadržaja obaveštenja je konstatovano da su hranitelji dana 15. 5.2019. godine uhapšeni zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovine ljudima i da je mal. N. B. neodložnom intervencijom dežurnog stručnog radnika Odeljenja Zvezdara, privremeno smešteno u ustanovu socijalne zaštite, do izbora adekvatne hraniteljske porodice - navode iz Ministarstva.

Hapsenje u Mirijevu

Foto: MUP Srbije

Kako dodaju iz Ministarstva, odmah nakon saznanja da su hranitelji lišeni slobode i da je dete smešteno u ustanovu socijalne zaštite, Ministarstvo je u skladu sa zakonom pokrenulo postupak i izvršilo nadzor nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd, koji su kao nadležni organi učestvovali u postupcima utvrđivanja i preispitivanja opšte podobnosti za hraniteljstvo ove porodice.

Hapsenje u Mirijevu

Foto: MUP Srbije

- Nakon izvršenog nadzora, Ministarstvo je u skladu sa zakonom sačinilo izveštaje i naložilo rukovodiocima navedenih ustanova preduzimanje određenih mera u cilju zaštite prava i najboljeg interesa deteta koje je izmešteno iz hraniteljske porodice, pokretanje postupka oduzimanja opšte podobnosti za hraniteljstvo J. N. i G. N., kao i pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu za učinjene propuste u radu koji se odnose na utvrđivanje podobnosti za hraniteljstvo supružnika J. N. i G. N. - kažu iz Ministarstva.

Podsećanja radi, Jasmina i Goran Nikolić, njihova deca Miroljub i Kristina Nikolić, kao i njihov rođak Bajrami Demiri uhapšeni su zbog sumnje da su punih deset meseci, od sredine avgusta 2018. godine do sredine maja 2019. godine, na teritoriji Beograda organizovali kriminalnu grupu, a kao žrtvu koristili su devojku koju su terali da se bavi prostitucijom. U drugoj akciji i takođe zbog podvođenja devojaka uhapšen je Zoran Nikolić, Goranov rođeni brat.

Hapsenje u Mirijevu

Foto: MUP Srbije

Kako se sumnja, žrtva trgovine ljudima najpre je živela kod Zorana i bavila se prostitucijom za njega. Prema rečima izvora, devojka se ubrzo zaljubila u Zoranovog bratanca Miroljuba (19) i potom se i preselila u kuću njegovih roditelja, gde se pakao nastavio. Sumnja se da je grupa eksploatisanjem devojke stekla milione.

PRITVOR DO 30 DANA

Uhapšenima se stavlja na teret više krivičnih dela, najpre trgovina ljudima, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, posredovanje u vršenju prostitucije i drugo. Nakon višemesečne istrage, ovu kriminalnu grupu razbili su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu. Njima je 17. maja nakon saslušanja određen pritvor do tri meseca.

VIDEO: Pogledajte spektakularno hapšenje u leglu prostitucije u Beogradu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    31. maj 2019 | 21:26

    sad naci ko im je i pod kojim okolnostima dao dete da ga odgajaju .... izgledaju kao banda.... Ne verujem da iakkve skole imaju, po kom to kriterijumu odluce da dete daju ovakvoj porodici??????

  • Mrmot

    31. maj 2019 | 20:56

    Bravo za centar za socijalni rad, opet! Bruka i sramota a deca ispastaju. Hoce li neko vise odgovarati za sve sto se desava godinama????

  • D.V

    31. maj 2019 | 20:41

    Socijalne sluzbe moraju da odgovaraju sto nerade svoj poso kako treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA