≫ 

Hapšenje na aerodromu u Nišu: Devojčicu (14) prodali kao roba, pa probali da je avionom prebace u Nemačku!

Uhapšen je jedan muškarac iz Prištine, jedan iz Kragujevca i jedna nemačka državljanka

  • 29

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je F.O. (42) iz Prištine, R.F. (34) iz Kragujevca te nemačku državljanku M.B. (18) zbog trgovine ljudima, saopštila je Policijska uprava.

Kako se navodi u saopštenju, oni su 31. maja u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloletnici staroj 14 godina koja je u Nemačkoj trebalo da stupi u ugovoreni brak – navodi policija.

Kako saznajemo, trgovci ljudima su devojčicinim roditeljima dali određenu sumu novca, što je običaj u zajednici kojoj pripada, te navodnu nevestu poveli za Nemačku.

Kod nje je pronađen nekakav pasoš, u toku je veštačenje koje treba da pokaže da li je falsifikovan.

U svakom slučaju osnovano se sumnja da je brak trebalo da bude fiktivan kako bi detetu bilo obezbeđeno prebivalište u Nemačkoj, nakon čega bi ona morala da radi za ljude koji su je kupili – kažu naši sagovornici iz istrage.

Svim osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

VIDEO: Pogledajte spektakularno hapšenje u leglu prostitucije u Beogradu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jon Bon Jovi

    1. jun 2019 | 12:39

    Zašto ne ponovo kao u stara dobra vremena kamenolom,mukotrpan rad par godina i streljanje...Zašto smo ovoliko omekšali?Od onakvog naroda,pretvorili se u babe!

  • Brana

    1. jun 2019 | 12:51

    Obzirom da je maloletno dete trebalo da postane rob za ceo zivot a da li da obavlja fizicke poslove ili se prostituise ili radja muslimansku decu,nije bitno,ona je izbegla za dlaku propast svog zivota a oni koji su isplanirali za nju takav zivot moraju da plate!Kako?Slicno kao sto su njoj planirali ali i jedino moguce,tezak fizicki rad na mnogaja leta!Nema u celiji tv,teretana,mali fudbal,citanje knjiga nego ustajanje u 4 i rad od 6 do 18 h.svakog dana do kraja kazne koja ne sme biti manha od 20 godina!Ko prezivi neka izadje ali sam siguran da nece imati zelju da ponovi zlodelo.

  • Русская

    1. jun 2019 | 12:34

    Наградити полицију и све који су учествовали у овом поступку! Браво!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA