Dimitrija (17) su albanski teroristi izrešetali ispred kioska: Nije dočekao punoletstvo, ni maturu, a njegov ubica je sada na slobodi

- I da je doživotno osuđen, ja od toga nemam ništa. Ništa to nije. Izgubiti dete… a oni i dalje žive - rekla je majka ubijenog Dimitrija

  • 4

Pre tačno 15 godia, na ulici, ispred kioska brze hrane u Gračanici, ubijen je srpski mladić Dimitrije Popović, rafalima kalašnjikova iz automobila u pokretu. U momentu stradanja Dimitrije je imao samo 17 godina, a ubili su ga albanski teroristi.

Pogođen je u glavu, u predelu potiljka.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji danas odaje poštu još jednom nevinom životu koji je mučki stradao i poručuje da se naše

žrtve nikada ne smeju zaboraviti.

Na Dimitrija i još trojicu njegovih drugova pucano je iz automatskog oružja ujutru oko 2.30, iz automobila marke Audi, dok su se nalazili ispred kioska brze hrane. Odmah je podlegao povredama, a u napadu niko više nije stradao.

Za ubistvo su uhapšena dva mladića albanske nacionalnosti - Ljabinot Gaši i Aljbert Krasnići. Osuđen je maloletni Krasnići, koji je dobio kaznu od šest i po godina, a ona je potom produžena na još tri. Sada je na slobodi.

- I da je doživotno osuđen, ja od toga nemam ništa. Ništa to nije. Izgubiti dete… a oni i dalje žive. Za mene nema suđenja, bolje da ih nisu ni osudili. Nisam zadovoljna i nikada neću biti zadovoljna - rekla je Dimitrijeva majka, Jorgovanka.

Dimitrije Popović Jorgovanka Popović/ Foto: Printskrin/Youtube

Bio je primeran đak, primereno dete iz dobre porodice, koje je ubijeno samo zato što je Srbin.

- Dođu usred Gračanice iz Prištine i pucaju, Aljbert Krasnići i Ljabinot Gaši. Pitala sam i KFOR koji je bio tu - kako je moglo to da se desi? Oni su došli sa ciljem da pucaju, to uopšte nije bilo slučajno - rekla je majka ubijenog mladića, Jorgovanka Popović.

Kako je Dimitrije bio učenik četvrte godine Medicinske škole, period pred maturu je posebno težak za njegovu porodicu:

- Nije dočekao maturu. Verujte, 5. juna, svaka matura koja dođe, ja izađem i gledam onu decu. Radujem se, stala bih sa njiima u krug da ih podržim i kažem im bravo. Dimitrije je stalno pričao o toj maturi. Kazao mi je da neće slaviti 17 rođendan, već punoletstvo, a ni to nije dočekao - kaže ona.

VIDEO: Pogledajte priču o Dimitriju

(Telegraf.rs/KiM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    5. jun 2019 | 11:19

    strasno.covek jednostavno nema sta da kaze.sve reci utehe nemaju nikakvog smisla.kao roditelj saosecam.i kao gradjanin srbije se pitam i razmisljam: prijavljujem se SADA ,kao trecepozivac,da idem na kosovo,svi da se skupimo i odemo na kosovo,u pristinu,nas 50000 ljudi,nenaoruzani,prosetamo centrom i vratimo se.ako se nesto dogodi evo nas odmah nazad naoruzani da rascistimo jedared za svagda.ili mi ili oni.tacka.i neka redakcija objavi ovo.nije ovo ratnohuskacka poruka vec zdravorazumska poruka.ili mi ili oni.to siptari moraju da shvate,nema nazad...

  • Kosovka

    5. jun 2019 | 22:18

    Najveci zlotvoriii

  • Veteran

    6. jun 2019 | 07:58

    Zato treba 100 Siptara za jednog Srbina, jer oni kao nacija manjina ne vrede ništa, sa njima niko nemoze..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA