≫ 

Jovana (15) poginula na istom mestu na kom je njen otac pre 4 godine jedva ostao živ (VIDEO NESREĆE)

- Prizor je bio jeziv… Momak je dozivao sestru, dok je bio obliven krvlju. Pokušavao je da dopuzi do nje - kaže očevidac nesreće u kojoj je devojka izgubila život

  • 2

Jovana Aleksić (16) poginula je u saobraćajnoj nesreći kod Obrenovca, kada je automobil udario u motor njenog brata Milutina Božovića (22), koji je zadobio brojne povrede i lekari na VMA se bore za njegov život!

Nesreća se dogodila u sredu, oko 21 sat, na Valjevskom putu, u naselju Piroman u Obrenovcu kada je vozač "renoa" Miodrag P. (49), kako se sumnja, skrenuo preko pune linije i direktno pokosio brata i sestru. Na tom istom mestu pre četiri godine Jovanin otac jedva je preživeo udes.

- Bio sam drugi u koloni. Ispred mene su bili automobil i motor. Kada su došli do pumpe, vozač iz suprotnog pravca je naglo smotao volan ulevo i motor mu se bukvalno našao pod točkovima. Prizor je bio jeziv… Momak je dozivao sestru, dok je bio obliven krvlju. Pokušavao je da dopuzi do nje - kaže vozač kamiona, koji se zatekao na mestu udesa.

Nekoliko kilometara dalje, u mestu Trstenica, zatekli smo kuknjavu u Jovaninoj porodičnoj kući. Njen otac Rade Božović dozivao je ćerkino ime.

Rade Božović kaže da mu je ćerka bila puna života. Jovana se rodila na Jovandan i zato je dobila to ime. Mlada se udala i počela je da pravi svoje gnezdo, ali nije imala sreće. Ona je uvek bila tu za mene, svoju majku i braću. Pored Jovane imam još četvoro dece - gledajući u daljinu ispričao nam je Rade Božović.

Jovana Aleksic Jovana sa ćerkicom/ Foto: Facebook/Jovana Aleksic

- Joca mi je nastradala, a sin mi se bori za život… Trebalo je ona mene da sahrani, a ne ja nju. Bila je pupoljak koji je tek trebalo da živi. Brinuću o njenoj ćerki jer mi je unuka sve što mi je ostalo. Imam veliku rupu u grudima, nema meni više života. Joj, deco moja… - kroz suze je kukao Rade.

Prema njegovim rečima, nesreća se dogodila kada je Milutin otišao da obiđe sestru i njenu ćerku kod zeta Slobodana u Stublinama.

- Jovana je tada prvi put zamolila brata da se malo provozaju na motoru. Nikad se nije vozila, a brat ko brat, pristao je i na ulasku u Piroman su nastradali. Svestan sam da moju Jovanu ne mogu da vratim, ali mi nije jasno zašto taj vozač ili neki njegov rođak nisu došli kao ljudi da nam izjave saučešće. A to mesto gde se dogodio udes dobro poznajem! Tamo sam ja 2015. jedva preteko! Na istom mestu sam imao nesreću… - rekao je Rade, pa briznuo u plač.

Obrenovac, poginula devojčica Slike sa mesta nesreće/ Foto: Printskrin RTV Mag

Dok je dozivao Jovanino i Milutinovo ime, jedva je izgovorio da se nada da neće sahranjivati dvoje iz svoje kuće.

- Moja Jovana se prošle godine zaljubila i udala, barem mi je ostavila unuku. Ima plave oči, iste kao majka. Sara ima sedam meseci i velika je tuga što neće zapamtiti majku, ali ću se potruditi da joj ništa ne fali. Moj sin voli motore i govorio sam mu da bude pažljiv… - jedva je izgovorio Rade, a onda ustao i zgrabio telefon da se raspita o sinu.

- Nije dobro… Ima problem s bubrezima, vodu u telu i sve kosti su mu polomljene. Joj, deco što vi mene niste sahranili? Eto, planirali smo Sarino krštenje. Unajmio sam šator i sve što treba, a sad umesto radosti spremam sahranu - kukao je otac, govoreći da treba da skupi snage da danas ode po svoju mezimicu. U subotu će je iz rodne kuće položiti u grobnicu u kojoj počiva njen deda.

VIDEO: Stravičan udes na Ibarskoj magistrali

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS D

    14. jun 2019 | 11:32

    Motocikli su najrizičnija prevozna sredstva i treba da su svi svesni rizika,ima još mnogo okolnosti u ovom slučaju koje su uticale na tragediju,oprez treba svima da čuva glavu dok je na ramenima a posle više ništa ne pomaže.

  • Ranka

    14. jun 2019 | 14:40

    Iskreno saučešće porodici nado bog nikome ,Jadni roditelji da im bog da snagu da izdrže tu bol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA